Mnie az tak nie boli, szpilek nie nosze, ale z innego powodu. A zimowe botki mam na takiej grubszej szpilce i dobrze mi sie w nich chodzi. Gorzej letnie ...
Mnie az tak nie boli, szpilek nie nosze, ale z innego powodu. A zimowe botki mam na takiej grubszej szpilce i dobrze mi sie w nich chodzi. Gorzej letnie ...
Ja w życiu szpilek nie nosiłam, a mam to dziadostwo- genetyka to poskudna franca!
Widać, co halluks to inaczej
Witam wlasnie przechodzimy Haluksy w rodzinie czyli ja ich nie mam ale ma moj syn ma dopiero 24 lata i strasznie zdeformowane stopy sa haluksy i jeszcze sprawy zwyrodnieniowe .Ja natomiast mam ostrogi (na ten temat jak ktos chcial by wiedziec ) .Syn pracuje w Holandii wiec troche za pozno zobaczylam zaciagnelam do lekarza i musi koniecznie nosic wkladki w buty dodam ze ja tez wczesniej przed lekarzem kazalam kupic taki plastykowy aparat (wklada sie go miedzy palce i sie chodzi !!!!to wypada nie jest lubiane przez nikogo kto sie z tym zetknal ale pomaga oraz syn dostal zastrzyki w piety zeby sie dalej stopy nie krzywily.Nie wiem czy sa one na kase chorych ale prywatnie tak zaplacil 600 zl .Lekarz daje gwarancje tylko przez jakis czas gdyz i tak czeka go operacja.A zapomnialam dodac ze jak nosi wkladki i aparat to stopy po pol roku wygladaja inaczej haluksy sie chowaja .Przed wyjazdem kupowalam w polsce aparaty na haluksy i mozna je otrzymac w sklepach medycznych ponad 30 zl ale wydaje mi sie ze pomoga ...takie same chcialam zamowic tu w niemczech sa po 67 eu
A czy ktoś nosił aparat na haluksy Bunito duo? szukam opinii :)
A czy ktoś nosił aparat na haluksy Bunito duo? szukam opinii :)
Ja w walce z haluksami używałam też kremy na zrogowacenia na stopach. Zawierają między innymi lipidy które pomogą na dłużej zachować w stopach wodę oraz pantenol, który wycisza ewentualne stany zapalne powstałe na nagniotkach czy w okolicach pęknięć na piętach. Warto po nie sięgnąć.