Miłość jest ślepa

12 grudnia 2014 16:53
ORIM

http://humanista24.jimdo.com/strona-główna/humanizowanie-świata-pożegnalny-list-autor-gabriel-garcia-marquez-dodano-1-2-2014/

+ + +
12 grudnia 2014 16:55
psota

chyba to nie on...ale moge sie mylic

12 grudnia 2014 17:00
Gosiap

zgadza się
http://www.zosia.piasta.pl/carpediem.htm

tak zgadza sie...
12 grudnia 2014 17:05 / 1 osobie podoba się ten post
psota

chyba to nie on...ale moge sie mylic

mozesz.Ja tez
12 grudnia 2014 17:10
ORIM

mozesz.Ja tez

bingo
12 grudnia 2014 17:16
psota

no własnie....ale kto wie,moze warto zekać na taką miłosć

i można się nie doczekać.
12 grudnia 2014 17:17
psota

Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje......uwielbiam ten kawałek i kazdej z was jak i sobie takiej miłosci życze....

Tak. Ja tak kocham drogie kamienie.
12 grudnia 2014 17:24
amelka

i można się nie doczekać.

ale po co myslec pesymistycznie....
12 grudnia 2014 17:26
psota

ale po co myslec pesymistycznie....

Realnie, myśleć realnie.
12 grudnia 2014 17:29
mozna i tak...
12 grudnia 2014 17:46 / 2 osobom podoba się ten post
magdalena_k

widze ze osamotniona nie jestem u mnie tez tak  bylo i 3 lata po slubie jestesmy :)

Czyli jednak mozna:). Nie wiem czemu panuje jakies glupie przekonanie, ze zwiazki z neta sa dla desperatow. Ja tam milosci nie szukalam, bardziej chcialam sie wygadac, a ze sie trafila to nie mam nic przeciwko:D.
12 grudnia 2014 17:51 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

Czyli jednak mozna:). Nie wiem czemu panuje jakies glupie przekonanie, ze zwiazki z neta sa dla desperatow. Ja tam milosci nie szukalam, bardziej chcialam sie wygadac, a ze sie trafila to nie mam nic przeciwko:D.

jakbym siebie slyszala :)
12 grudnia 2014 17:56
Gosiap

nie pamiętam skąd ten cytat ale od dawna siedzi w mojej głowie:
"Będę uparcie twierdzić, że ludzie są w błędzie myśląc, że nie warto się zakochać. Warto w każdym wieku. Ludzie starzeją się właśnie dlatego, że unikają miłości, czułości i bliskości z drugim człowiekiem! Śmierć nie przychodzi wraz z wiekiem i ze starością, lecz w związku z odsunięciem się, zapomnieniem (opuszczeniem) "

i to jest prawda najprawdziwsza.
12 grudnia 2014 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

i to jest prawda najprawdziwsza.

podaj mi definicje prawdy hihihi
12 grudnia 2014 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
psota

znlezione w sieci.....
Miłość.. Kto z nas nie kochał lub nie był kochany?? kto teraz kocha, a kto nie?? Miłość jest częścią naszego życia, tak samo jak i szczęście - bo szczęście i miłość tworzy jedność. Na czym polega miłość?? Dla mnie jest to dawanie szczęścia drugiej osobie o jakim nawet nigdy nie śniła. Miłości niemożna na siłę szukać - ona przyjdzie z czasem. W miłośći najważniejsze są uczucia.. wszystko inne przyjdzie z czasem. Jeśli człowiek ma swoja drugą połowe ma chęć do życia jakiej nigdy jeszcze nie miał. A gdy uslyszy od tej drugiej osoby dwa magiczne słowa "kocham cię" to wtedy mógłby z radości przenosić góry. Miłość to zrozumienie, to pomaganie sobie nawzajem, to wybaczanie sobie błędów. Miłość to znaczy być przy tej drugiej osobie na dobre i na złe - Bo miłość to najwięszky dar jaki można w życiu otrzymać. Lecz tak samo jak i szczęście miłość również może od nas odejść.. Lecz gdy druga połowa od nas odejdzie bez większego powodu.. wtedy znaczy to tylko jedno - ta osoba nie kochala nas tak mocno jak my ją. Wtedy nie można sie załamywać, trzeba żyć dalej. Bo gdzieś na tej planecie jest stworzona osoba w sam raz dla nas.. osoba która czeka włąśnie na ciebie...

piekne słowa zgadzam sie z tym