Tutaj pracowaliśmy i zwiedzaliśmy

31 marca 2025 18:52 / 3 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Ja się chcę pochwalić pięknem poranka i świeżości młodych kwiatów ✨🤩 w moim obecnym miejscu pracy.
Na razie poświęcę jeszcze jakość i nie skorzystam z hostingu od Tiny, bo dziś wszystko w biegu, ale następnym razem założę już na spokojnie konto i wrzucę w lepszej rozdzielczości ✌️.
Tymczasem dzisiaj około 8 rano (Niemcy, Dolna Saksonia):

Przepięknie . Na Mazurach wiosna trochę później niż w Saksonii. Ale za to będzie dłużej trwała . Dopiero zaczynają się pojawiać młode listki na brzozach a wierzbowe kotki też jeszcze maleńkie . W lasach kwitną zawilce i przylaszczki,w pobliskim ,szumnie ,trochę na wyrost nazwanym różanym ogrodzie ,pojawiają się pierwsze zawiązki nowych listków . Aż chciałam do Mleczko napisać i zapytać,czy przypadkiem miejscy ogrodnicy nie zaspali i czy to nie czas najwyższy,zeszłoroczne pozostałości po kwiatach poobcinać 
Qrcze,nie myślałam że zatęsknię za drobnymi pracami w ogrodzie mojej podopiecznej . Nie myślę o nim,samo się myśli 
31 marca 2025 19:36 / 4 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Ja się chcę pochwalić pięknem poranka i świeżości młodych kwiatów ✨🤩 w moim obecnym miejscu pracy.
Na razie poświęcę jeszcze jakość i nie skorzystam z hostingu od Tiny, bo dziś wszystko w biegu, ale następnym razem założę już na spokojnie konto i wrzucę w lepszej rozdzielczości ✌️.
Tymczasem dzisiaj około 8 rano (Niemcy, Dolna Saksonia):

Coś mi podpada na  śliwę jakaś , która wcześnie kwitnie różowo- bialo 
Ale nie jestem pewna .
31 marca 2025 19:59 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Coś mi podpada na  śliwę jakaś , która wcześnie kwitnie różowo- bialo 
Ale nie jestem pewna .

To chyba wiśnia ozdobna, mam w ogrodzie - przyjrzę się jeszcze kwiatom czy nie takie same. 
31 marca 2025 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

To chyba wiśnia ozdobna, mam w ogrodzie - przyjrzę się jeszcze kwiatom czy nie takie same. 

A mnie się wydaje że to Śliwa wiśniowa . To azjatyckie drzewko ma też nazwę  AŁYCZA .
Musiałabym zobaczyć na żywca .
31 marca 2025 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Przepięknie . Na Mazurach wiosna trochę później niż w Saksonii. Ale za to będzie dłużej trwała :-). Dopiero zaczynają się pojawiać młode listki na brzozach a wierzbowe kotki też jeszcze maleńkie . W lasach kwitną zawilce i przylaszczki,w pobliskim ,szumnie ,trochę na wyrost nazwanym różanym ogrodzie ,pojawiają się pierwsze zawiązki nowych listków . Aż chciałam do Mleczko napisać i zapytać,czy przypadkiem miejscy ogrodnicy nie zaspali i czy to nie czas najwyższy,zeszłoroczne pozostałości po kwiatach poobcinać :-). 
Qrcze,nie myślałam że zatęsknię za drobnymi pracami w ogrodzie mojej podopiecznej . Nie myślę o nim,samo się myśli :oczko:

Zbiórkę się w sobie i pojadę .

A mówiłam, że zatęsknisz ? Zawsze zostawia się kawałek serduszka w dobrym miejscu.
31 marca 2025 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zbiórkę się w sobie i pojadę .

A mówiłam, że zatęsknisz ? Zawsze zostawia się kawałek serduszka w dobrym miejscu.

Zbieraj się ,odstąpię Ci moją sypialnię,sama prześpię się w pokoju na kanapie , serio,serio,fajnie by było . No i masz rację,choć zdarzały się czasem nad ranem niespodzianki,to zostaną mi tylko dobre wspomnienia po ostatnim miejscu pracy .
31 marca 2025 20:52 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

A mnie się wydaje że to Śliwa wiśniowa . To azjatyckie drzewko ma też nazwę  AŁYCZA .
Musiałabym zobaczyć na żywca .

Ałycza to jest to na zdjęciu - ja ją mam - owoce to małe wisienki. Mowią na to wisnia ozdobna i jeszcze jakos- zapytam sąsiadki.
Te drzewko ze zdjęcia Tosi to też moze jakies z ozdobnych wisni, ale inny rodzaj.
01 kwietnia 2025 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Piękne zdjęcia . A za firanką płatków biały domek majaczy w oddali :dwa piwa: :lol2: Coś mnie napadło, ale to natchnienie :) 
Zdjęcia serio bardzo ładne. 

Myślisz, że tam bimbrownia w tym białym budyneczku 😁? Nigdy nic wiadomo 😉, ten biały budyneczek to dom sąsiadów, ale chyba szybciej będzie się coś ciekawego działo 🧐 u ich sąsiadów, czyli drugi dom od nas. Co tam się dzieje to nawet pasierbica mojego pdp nie ogarnia, a ona wie przecież (prawie) wszystko. Przed drugim budynkiem od nas na prawo ciągle nowe auta parkują i bardzo dużo ludzi się tam kręci, co jest nietypowe dla tej kameralnej uliczki 😯. 

01 kwietnia 2025 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
TolaTosia

Myślisz, że tam bimbrownia w tym białym budyneczku 😁? Nigdy nic wiadomo 😉, ten biały budyneczek to dom sąsiadów, ale chyba szybciej będzie się coś ciekawego działo 🧐 u ich sąsiadów, czyli drugi dom od nas. Co tam się dzieje to nawet pasierbica mojego pdp nie ogarnia, a ona wie przecież (prawie) wszystko. Przed drugim budynkiem od nas na prawo ciągle nowe auta parkują i bardzo dużo ludzi się tam kręci, co jest nietypowe dla tej kameralnej uliczki 😯. 

To nie tylko na Twojej ulicy , to ogólna cecha Niemców .Drzwi na klucz i  spoko . U nich nawet koleżeńska wizyta musi być ustalona telefonicznie i jeszcze dwa razy potwierdzone a już z pod domu tel . zwiastun " Meine Liebe, ich bin schon an der Tür"" .
01 kwietnia 2025 16:15 / 1 osobie podoba się ten post
TolaTosia

O waj, o waj :) Pacz pani, co to sie teraz dzieje :) 
A naprawdę to nie międliłam w głowie co tam u sąsiada, bądz u sąsiada sąsiada- po prostu zwróciłam uwagę na nieostry budynek w tle- dlatego "majaczy".