Co zabrać na pierwszy wyjazd

29 kwietnia 2024 08:34 / 3 osobom podoba się ten post
Ja nie wyobrażam sobie wyjazdu na zlecenie bez ciekawej książki - okazja, żeby przeczytać nawet parę stron zawsze się znajdzie, a to moje ulubione zajęcie 
29 kwietnia 2024 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
Ja już nidzie nie ruszam się bez czytnika ebooków. Mam całą bibliotekę w jednym miejscu. Szkoda miejsca w walizce na książki. 

20 maja 2024 13:32
Słuchajcie, ja kiedyś pojechałam bez moich kapci... bez kapci nie czuję się jak w domu... masakra. Od tamtego razu zawsze już je ze sobą wożę :) 
20 maja 2024 15:15
A ja ? ....... Co bym nie zabrała, to i tak na miejscu okazało się, że to nie to co powinnam zabrac 
02 stycznia 2025 08:28
Luiza65

Ja już nidzie nie ruszam się bez czytnika ebooków. Mam całą bibliotekę w jednym miejscu. Szkoda miejsca w walizce na książki. 

Też nie wyobrażam sobie wyjazdu bez czytnika. Kiedyś pakowałem do walizki kilka kryminałów, teraz mogę mieć ich z sobą tysiące. Bardzo wygodne. Jakie jeszcze urządzenia oprócz telefonu i słuchawek z sobą zabieracie? Może istnieje coś przydatnego na wyjazdach o czym nie wiem. 
02 stycznia 2025 08:31
stanislawn

Też nie wyobrażam sobie wyjazdu bez czytnika. Kiedyś pakowałem do walizki kilka kryminałów, teraz mogę mieć ich z sobą tysiące. Bardzo wygodne. Jakie jeszcze urządzenia oprócz telefonu i słuchawek z sobą zabieracie? Może istnieje coś przydatnego na wyjazdach o czym nie wiem. 

a Powerbanka macie? ja zawsze zabieram. szczególnie w takie długie podróże. telefon by mi umarł w połowie drogi 
06 stycznia 2025 11:13 / 1 osobie podoba się ten post
Tabletki lokomocyjne ;).
Czasem złapie, czasem nie, warto mieć. Nie te ziołowe, te mocne jak Aviomarin.
Pierwsza noc w nowym miejscu potrafi być stresująca, ciężko zasnąć, Aviomarin dobrze usypia ;).
06 stycznia 2025 19:40
TolaTosia

Tabletki lokomocyjne ;).
Pierwsza noc w nowym miejscu potrafi być stresująca, ciężko zasnąć, Aviomarin dobrze usypia ;).

Aviomarin to must-have na pierwszy wyjazd Dodałabym jeszcze coś na ból głowy  choćby zwykły paracetamol. Nigdy nie wiadomo, co się trafi, a lepiej być przygotowanym
07 stycznia 2025 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
Coby nie zabrać to na miejscu okaże się, że to nie to . Ja tak mam 
07 stycznia 2025 11:51 / 1 osobie podoba się ten post
Aby jak wywiozą adres się zgadzał o matko z córkom hehehe. 
07 stycznia 2025 17:19
tina 100%

Aby jak wywiozą adres się zgadzał o matko z córkom hehehe. :lol2:

Aby 
09 stycznia 2025 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Torbę na zakupy, zwykłą, materiałową, zajmuje bardzo mało miejsca w walizce a przydaje się. Ja mam swoje ulubione na pieczywo i drobne zakupy. Mam również dwa porfele, jeden większy z dokumentami, którego prawie nie używam za granicą. Drugi mały, podręczny do korzystania na co dzień.
09 stycznia 2025 08:31
TolaTosia

Tabletki lokomocyjne ;).

Bardzo ważne, poza tym należy zaopatrzyć się w woreczki na wymioty. Są dostępne w aptece za ok. 10 zł. Raz jedyny miałam akcję nie chcecie znać szczegółów..
13 stycznia 2025 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
Ada773

Aviomarin to must-have na pierwszy wyjazd Dodałabym jeszcze coś na ból głowy  choćby zwykły paracetamol. Nigdy nie wiadomo, co się trafi, a lepiej być przygotowanym

Właśnie zakupiłam sobie paczkę 10 szt Aviomarin, 40zł... pogięło ich z cenami 

14 stycznia 2025 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
TolaTosia

Właśnie zakupiłam sobie paczkę 10 szt Aviomarin, 40zł... pogięło ich z cenami :moderator1:

Gdzie kupowałaś? W większości aptek leki są droższe nawet o 30%, najlepiej kupuj w aptece internetowej. Zobaczysz, że oszczędzisz co najmniej 1/3 ceny.