Włosy

22 marca 2025 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dopiero dwa podejścia za mną :-). I dwa razy w tygodniu włosy umyłam,a nie co drugi dzień,jak wcześniej. Mniej czochram szczotą,więc i mniej się kruszy czy wypada. Tego lotion od Balea użyłam raz,podobnie jak żelu. Oba produkty raczej nie dla mnie . Spray jest ok,muszę tylko się jeszcze w olejek czy jakieś serum zaopatrzyć . Wyczytałam,że ten aktywator od Cantu nadaje się do cienkich włosów ,jest w dm,majątku nie kosztuje to może jutro kupię . Zobaczę też ile czeka się na przesyłkę od douglasa,jeśli szybko przyjdzie,to jeszcze tutaj zamówię i wypróbuję Olaplex 3. Qrcze,nigdy nie lubiłam zajmować się włosami,szampon,odżywka i niech sobie będą jakie chcą ,a teraz sprawia mi to frajdę :-)

Możesz robić naturalne maski z żółtka jaja, miodu i naparu z rozmarynu Moja babcia robiła mi kiedyś podobne maski, natomiast bez rozmarynu. Nie pamiętam dokładnie składu tych masek ale głównym składnikiem było żółtko, miód, odrobina mleka.
22 marca 2025 19:21 / 1 osobie podoba się ten post
Anetaaa

Możesz robić naturalne maski z żółtka jaja, miodu i naparu z rozmarynu:piekna: Moja babcia robiła mi kiedyś podobne maski, natomiast bez rozmarynu. Nie pamiętam dokładnie składu tych masek ale głównym składnikiem było żółtko, miód, odrobina mleka.

Dziękuję za poradę ,ale...nie lubię się bawić domowymi maskami do włosów . Pamiętam je z czasów ,kiedy w sklepach nic nie było i wielu domowych kosmetyków się używało . Wiem,że ciężko było zmyć je z włosów . Dzisiaj w hebe trafiłam na promocję olaplexu,nabyłam Olaplex 3 za 99zł. I teraz muszę doczytać ,jak sobie z nim poczynać . Kupiłam też nowość od Ziai,peeling do skóry głowy. I chyba od niego dziś jeszcze ,albo jutro,zacznę . Najpierw skóra,potem to,co z niej wyrasta 
28 marca 2025 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
Do stylizacji- zapomniany produkt, czasem go używałam ale sporadycznie . Pomaranczowy Taft Schwarzkopf , wosk w żelu. Na loki idealny. Podbija skręt porządnie i nie ma puchu. Nie trzeba potem stosowac olejków- używac jak żel. Uwaga- obciąza włosy - niewielką ilość rozcienczyc wodą na dloniach i naniesc. Wysuszyc dyfuzorem. Piękne, błyszczące , mięsiste loki. 
29 marca 2025 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
Lece zaraz na polowanie, czytałam opinie - specjalnie dedykowany do loków i ponoc daje jeszcze lepsze efekty. Trudno mi to jest sobie wyobrazic bo juz teraz jestem zachwycona- włosy mozna tez bez problemu rozczesac bez efektu piorun w rabarbar:)
29 marca 2025 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Lece zaraz na polowanie, czytałam opinie - specjalnie dedykowany do loków i ponoc daje jeszcze lepsze efekty. Trudno mi to jest sobie wyobrazic bo juz teraz jestem zachwycona- włosy mozna tez bez problemu rozczesac bez efektu piorun w rabarbar:)

Całkiem się zakrcisz ? A w którą stronę się kręcą ? In jedem 
29 marca 2025 16:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Całkiem się zakrcisz ? A w którą stronę się kręcą ? In jedem :dwa piwa:

Kręci je ten żel z woskiem , mam burzę loków, ale nie siano :) 
30 marca 2025 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Kręci je ten żel z woskiem , mam burzę loków, ale nie siano :) 

Sama się sobie dziwię że w wieku...... bardziej dbam o urodę niż 100 lat wcześniej .  Miska już nie będę,ale na dzielni daje radę  

30 marca 2025 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Sama się sobie dziwię że w wieku...... bardziej dbam o urodę niż 100 lat wcześniej .  Miska już nie będę,ale na dzielni daje radę :oklaski: :oklaski:

Teraz jest juz tyle kategorii misek i pci  , że zawsze gdzieś sie mozna uplasować. Co do pci to koniecznie trzeba podejrzliwe czytac składy ( tu sobie przyznaję złotą folię)