kochani ja nadal nie rozumiem i nic nie insynuuje ,nie sugeruje.pisalam tylko o moich doswiadzceniach .,z jakimi sie zetknelam podczas mojej pracy w de..przejrzalam to wszytko ponownie i naprawde nie kumam dlaczego ten post zostal usuniety
kochani ja nadal nie rozumiem i nic nie insynuuje ,nie sugeruje.pisalam tylko o moich doswiadzceniach .,z jakimi sie zetknelam podczas mojej pracy w de..przejrzalam to wszytko ponownie i naprawde nie kumam dlaczego ten post zostal usuniety
to chyba własnie to-chciałabym,a boję się i nie mogę zdzierżyć,że inni się odważają i mają wiecej.
To się odważ,do agencji zawsze można wrócic jak sie nie uda.To nie boli ani nie jest takie skomplikowane :)I jest legalne:):):):)
Kaska,ja nie o sobie pisałam:))
kasia, jajk juz tak wszystko wyciagasz (dziecinada totalna ) to Ja nie jednokrotnie pisalam ze ja potrzebuje conajmniej 6-9 dni wolnego w miesiacu ( po 24h wolne) . Aczkolwiek na obecnej sztelli mam o wiele wiecej € ale to juz inna historia nie to co z firmami. Hogata , sprawdz sobie definicje nietolerancji . A Niemcy kocham bo tu mnie doswiadczylo wiele szczescia. O jak juz tak wszystko chcesz wiedziec. (do kaski)
(do wiewiorki) Nigdy , jestem zbyt inteligentna zeby nie poradzic sobie na legalu i musiec na czarno pracowac. Jak ktos ma w glowie to sobie zawsze na legalu cos znajdzie, nie boj sie.
Patrz,no ja jednak nie umiem czytac ze zrozumieniem,o ja głupia ciemna baba....:):):):)
o co ci teraz chodzi ???
Kasia , ty czytaj ze zrozumieniem , nawet jedna teraz potwierdzila ze brawa bije .
Nigdy nie bede popierac czy tez usprawiedliwiac kogos kto psuje rynek i nie placi podatkow. "Dzieki" taki nieuczciwym pracownikom Ja w oczach potencjalnych pracodawcow wydaje sie "droga" bo musi za mnie Niemiec ponad 2500 brutto placic a i jeszcze za zmiennika ponad 800€ na moje dni wolne.
A taka "na czarno" przyjdzie za 1200€ i bedzie siedziec 7 dni w tygodniu . Czy wy tego nie pojmujecie ? ze te nieuczciwe polki dzialaja na nasza niekorzysc ? I na dodatek lamna prawo i zasady ?
Nie chce mi sie juz z wami dyskutowac na ten temat bo nie pojmujecie za duzo.
A co do wspierania i pomagania sobie na forum, to nie zamieszam wspierac poradami osob ktore oszukuja.
Ochłonijmy trochę - czy nie wychodzi z wielu taka typowa polska cecha - ,,kto nie z nami , ten przeciwko nam '' ?
Nie najeżdżałam na osoby pracujace na czarno - przeciwnie , podkreslałam , że jeśli komus tak pasuje to jego wybór . Przyznałam , że płacę podatki w Szwajcarii od kasy którą zarobię a w PL obowiązuje mnie też podatek ( umowy międzynarodowe , podatek proporcjonalny lub z progresją ) Mój wybór - moje zarobione pieniądze . No to dostaję wykład , jakie be jest państwo polskie i czego nie robi dla obywateli a powinno .I uzasadnienie dlaczego ktos musi jechać na czarno i nie płaci podatków itd.
Tyle , że mnie nikt przekonywać nie musi.Musi ktoś pracować na czarno, to jedzie i pracuje - jego prawo .Czy ja kogos przekonuję do płacenia podatków ? Nie . Czy mówię , ze jest nieuczciwy ? Nie . Czy oceniam ? Tez nie.
To po co ten wykład ?I jeszcze jedno - ja się nad państwem i jego podatkami nie rozczulam. Płacę swoje , nie interesuje mnie czy inni to robia i ich nie oceniam .
Esmeralda pozdrawiam ciebie tez i bobasa
*
Haneczka ile razy mam powtarzac ze ja nie pracuje dzien w dzien , potrzebuje min 6-9 dni calych wolnych w miesiacu . ?
800€ to jest z calymi wolnymi weekendami i popoludniami w tygodniu.
Och szkoda nerwow bo wyjmujecie pojedyncze slowka i sobie wypowiadacie. Gee.
*
Dorotee,
placimy miejsze podatki bo im wiecej osob placi tym mniejsza skladka :) Albo placimy tyle samo a ze jest wiecej podatnikow to i mamy coraz ladniej w okolicy bo jest wiecej srodkow :))))))))))))
To taki przykladzik tylko :)))))