Za i przeciw pracy legalnie i na czarno

18 lutego 2014 07:25
Sowa, "nie przez agencje " moze oznaczac "na Gewerbie, na Dzialanosc..." - mam nadzieje ze preferujesz ktoras z tych form. A jesli nie to Portal pomoze Ci wejsc na dobra droge.
18 lutego 2014 07:27 / 5 osobom podoba się ten post
A jeśli droga " na czarno" jest w chwili obecnej najlepszą drogą dla Sowy ? Nie wiem jak Ona pracuje ale dla każdego "dobra" droga jest inna :)
18 lutego 2014 07:32 / 6 osobom podoba się ten post
Athenka

Sowa, "nie przez agencje " moze oznaczac "na Gewerbie, na Dzialanosc..." - mam nadzieje ze preferujesz ktoras z tych form. A jesli nie to Portal pomoze Ci wejsc na dobra droge.

athenka , zejdz na Ziemie .  Rachunek sumienia |zacznij od Siebie.Tolerancja wskazana jest w kazdej dziedzinie zycia .Milego dnia.
18 lutego 2014 07:44 / 9 osobom podoba się ten post
Athenka

. Rozumiem ze dbasz o dobro mojego sumienia ale ogarnij sie i przestan wszystkich umoralniac. 
18 lutego 2014 07:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mysle,ze kazdy pracuje jak mu odpowiada,czy na legal czy czarno,pierwsza sztele mialam na pol czarno czyli bassis,bo tj jest tylko malutki etacik a pracowalam 24 /24i nie byl zgodny z pradwda ale ta stela i forma zatrudnienia byla najbardziej legalna,nastepene stele niby legal ale to bylo typowo na czarno i jeszcze haracz placilam,teraz obecnie mam gewerbe ale czy do konca to wszystko jest zgodne z polskim prawem nie wiem dowiem sie kiedys jak mnie zamkna
18 lutego 2014 09:04 / 1 osobie podoba się ten post
no tak Andreaka, ale nie uwazasz, ze dziewczeta pracujace na czarno nie powinny sia tak afiszowac ze niczego sie nie boja ?
18 lutego 2014 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
Athenka

no tak Andreaka, ale nie uwazasz, ze dziewczeta pracujace na czarno nie powinny sia tak afiszowac ze niczego sie nie boja ?

Kazda z nas pracuje jak sie jej podoba,kazda ma inna sytuacje zyciowa a to czy sie afiszuje z tym czy nie powinno byc jej osobista sprawa a nam nic do tego!!!!

nie uwazasz?
18 lutego 2014 09:12 / 5 osobom podoba się ten post
Athenka

Faktycznie, przestań już potępiać dziewczyny pracujące na czarno. Przecież to jest ich decyzja, ich wybór., ich problem w razie wpadki, ich życie - nie twoje. Po co je pouczasz. Każdy robi tak jak jemu pasuje i tak jak on chce. Więc po co umoralniać kogos , kto nie chce lub nie może zmienic pewnych rzeczy , czy zachowań.
Miłego dnia życzę.
18 lutego 2014 09:21
No wlasnie moja sprawa to tez jest , bo tez poniekad z moich podatkow bierze sie srodki na walke z "szara strefa".
18 lutego 2014 09:26 / 10 osobom podoba się ten post
Athenka

No wlasnie moja sprawa to tez jest , bo tez poniekad z moich podatkow bierze sie srodki na walke z "szara strefa".

To jak Emi bedzie miala kontrole, bedziemy wiedziec, komu to "zawdziecza"???
Jaka walke? Zyje juz pare lat i takowej nie widze. Kazda/kazdy ma swoje powody, dla ktorych robi to, co robi. Byl czas, kiedy tez szukalam pracy na czarno, znalazlam inne wyjscie, ale ono nie dla wszystkich (mam na mysli odwage, przebojowosc i znajomosc jezyka).
Moze i jestes szczera, ale Twoja tolerancja i znajomosc realiow zycia sa w czasach prehistorycznych ...
18 lutego 2014 09:35 / 3 osobom podoba się ten post
jak juz pisalam niby jestesmy w firmie a czy firma jest do konca fair/?nie wiemy.czy te umowy to krzaczki czy rzetelne.pracujac na swojej dzialalnosci polskiej czy niemieckiej mozemy miec pewnosc ze jest ok i to gdy jeszcze zapniemy na ostatni guzik.wlasnie mozemy sie tylko bac tych osobek,,w cudzyslowiu uczcciwych,bo tylko te farbowane moga sprawic nam klopoty.a kazdy pracuje jakie ma mozliwosci,nie nam osaadzac a nie bedziemy sadzone
18 lutego 2014 09:50
emilia, moje tolerancja jest bardzo szeroka. Sa jednak rzeczy ktorych nie toleruje m.in. pracy nielegalnej.

A kontrole bedzie zawdzieczac sobie samej bo nikt jej nie zmusza do dzialan na niekorzysc Panstwa.
18 lutego 2014 10:02 / 5 osobom podoba się ten post
Athenka

emilia, moje tolerancja jest bardzo szeroka. Sa jednak rzeczy ktorych nie toleruje m.in. pracy nielegalnej.

A kontrole bedzie zawdzieczac sobie samej bo nikt jej nie zmusza do dzialan na niekorzysc Panstwa.

Szkoda ,ze panstwo dziala na moja korzysc nie dajac mi godziwych zarobkow i szansy na codzienny powrot do moich bliskich. Na jakim Ty swiecie zyjesz?
18 lutego 2014 10:05 / 5 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Z psychologicznego punktu widzenia  niema ludzi uczciwych ,dlaczego..........bo kazdy ma na sumieniu jakies klamstwo .

Tak Zosiu:)A pod latarnią zawsze najciemniej;)).
18 lutego 2014 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
Athenka

Moje działanie  na niekorzyść Państwa polega na tym, że na czas mojej niebytności w PL zatrudniam
 "na czarno" opiekunkę do mojej chorej Mamy i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia.

Co więcej, mam żal do Państwa, że nie dba o dobro narodu i kraju.