Ważny temat. W Niemczech baaaardzo dużą uwagę przykłada się do segregacji. Można zarobić niezły mandat za jej nieprzestrzeganie.
Ważny temat. W Niemczech baaaardzo dużą uwagę przykłada się do segregacji. Można zarobić niezły mandat za jej nieprzestrzeganie.
Z tego co widzę, to bardziej ja się przykładam do segregacji niż Niemcy. Dziadkowie mylą pojemniki, szkło wrzucają do ogólnych, pojemników plastikowych nawet z grubsza nie opłukują.
dziewczyny - to naprawdę nie ma już o czym pisać tylko jeszcze o ich brudach ???????? w ich pseudo czyściutkich domkach to tylko RYNEK jest w miarę - a kąty - tragedia !!!! sorry , ale się zdenerwowałam !!!!
Oj trzeba u nich segregacji pilnować. Nie ma tak jak u nas, że w sumie wszystko jedno gdzie co wrzucisz. No i trzeba pamiętać żeby w terminie pojemniki wystawić w odpowiednim miejscu. Nie ma przeproś – porządek musi być;)
O, to widocznie ja trafiałam w takie miejsca, gdzie bacznie pilnowano tej kwestii. Podobno w Niemczech wręcz normą jest, że sąsiad donosi na sąsiada.