ImpalaTak ogólnie na nocne wstawanie zazwyczaj dobre jest poinformowanie o dodatkowych kosztach.Bywa,że to się szybko kończy. Generalnie,to oni wszyscy mogliby przespać noc,albo wstać raz ale są starzy i czują inaczje. Jak ja czytam,ze jest wstawanie w nocy,to natychmiast pytam,czy jest to dodatkowo opłacane.Nie wzięłabym nigdy i za żadne pieniądze miejsca,gdzie trzeba wstawać 4 razy w nocy,bo kiedy spać???
Jestem juz w trzecim miejscu ,gdzie jest wstawanie nocne .Niektorzy rozumieja ,ze potem trzeba to odespac .Itak mialam na pierwszej szteli.Ale kolejne miejsce pracy bylo udreka ,bo niedosc ,ze babcia niesympatyczna to jeszcze ,przebywala w toalecie po 15-30 min. ,bo miala potrzebe na cos wiecej niz siusiu.Firmy majace w nazwie 24 godzinna opieka ,nie wiedza jak Pdp i ich rodziny do tego podchodza.Im sie wydaje ,ze 24 godziny na dobe jestesmy jak skowroniki w podskokach .
A tak nie jest .Zmeczenie ,znuzenie i zniechecenie . 3x Z
Teraz tez jestem na szteli ,gdzie wstaje po 3 razy najczesciej w nocy.Mam tu troche mniej obowiazkow .Nie musze sprzatac ,prac i robic zakupow (czasami sporadycznie ).Tylko opieka nad Pdp i gotowanie.Ale w pakiecie socjalnym jest maz Pdp ,ktoremu troche trzeba pomoc.Ech zycieeeeeeeeeeeeee. :)