To chyba się musimy zaprzyjaźnić, bo też Twojego maila nie widzę.
To chyba się musimy zaprzyjaźnić, bo też Twojego maila nie widzę.
A zresztą dlaczego mam się nie pochwalić w pełni jaki czytnik mam. Podaję jego parametry w porównaniu do kindla. Ja wybrałam ten produkowany w PL i jestem zadowolona. http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=10085356397&p2=10538027747
Nie powinnam się wahać chwalić naszej firmy. Tylko przy pierwszym uruchamianiu zamulał, potem jest już ok. Podświetlanie tekstu stopniowane.
To zaczynam:) Ale zaznaczam, że mam mobi - ale mówisz, że ten format też Twoj czytnik obsługuje. Jakby nie, to przydatny do zamiany formatu plików jest program calibre.
Dzięki Wichurko :przytula: będę miała w czym wybierać :-)
Od jakiegoś czasu jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką czytnika Kindle.I dzisiaj usunęłam sobie wszystkie tytuły,które tam miałam-bom nie wiedziała,że z poziomu laptopa można czytnik wyczyścić.Ja mocno niekumata w te klocki jestem.I mam pytanie-prośbę.Czy jest możliwe,żeby kto napisał,JAK dodać na czytnik książki,które mam zapisane w laptopie????A mam je zapisane wszędzie,dzieki mojemu obeznaniu z techniką.w każdym razie-jak już klikam na coś,gdzie napisane jest-wyślij do kindle---to to wysyła i owszem do napisu kindel w laptopie i dubluje,natomiast sam czytnik pozostaje dziewiczo czysty.Mam Windows 7 i potrzebna mi instrukcja krok po kroku-czyli-weż kabelek,podłącz kindla do laptopa,sprawdz(napisać jak)czy masz podłączenie do internetu...kliknij prawym/lewym klawiszem raz/dwa na to czy tamto...i t d w tym stylu.Ja chętnie zdzwonię i wysłucham instrukcji słownych z jednoczesną próbą ładowania czytnika-bo obawiam się,że moja techniczna wiedza jest całkowicie ujemna.Moje zdolności-nazwijmy to=komputerowe są-nie,nie ma ich wcale.Chory umysłowo pewnie umie więcej niż ja.Czy taki instruktaż jest możliwy????
Dodam,że miałam na spacera odchudzająco sprawnościowego wyjść,ale od 5 rano pastwie się nad kindlem,bałagan mam już taki,że książki są wszędzie po wielokroć zdublowane,pousuwane mam za to niektóre ważne rzeczy-nie wiem jak,bo laptop SAM to robi.tak więc poproszę instrukcję krok po kroku-jak dla małoletniej,niekumatej istoty,albo o kontakt telefoniczny-zadzwonię bez względu na kozty rozmowy.Dla uproszczenia(może?)-mam dużo tytułów na Skypie-jak to wrzucić na czytnik--__no nawet znak zapytania mi wcielo i nie tylko.
Od jakiegoś czasu jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką czytnika Kindle.I dzisiaj usunęłam sobie wszystkie tytuły,które tam miałam-bom nie wiedziała,że z poziomu laptopa można czytnik wyczyścić.Ja mocno niekumata w te klocki jestem.I mam pytanie-prośbę.Czy jest możliwe,żeby kto napisał,JAK dodać na czytnik książki,które mam zapisane w laptopie????A mam je zapisane wszędzie,dzieki mojemu obeznaniu z techniką.w każdym razie-jak już klikam na coś,gdzie napisane jest-wyślij do kindle---to to wysyła i owszem do napisu kindel w laptopie i dubluje,natomiast sam czytnik pozostaje dziewiczo czysty.Mam Windows 7 i potrzebna mi instrukcja krok po kroku-czyli-weż kabelek,podłącz kindla do laptopa,sprawdz(napisać jak)czy masz podłączenie do internetu...kliknij prawym/lewym klawiszem raz/dwa na to czy tamto...i t d w tym stylu.Ja chętnie zdzwonię i wysłucham instrukcji słownych z jednoczesną próbą ładowania czytnika-bo obawiam się,że moja techniczna wiedza jest całkowicie ujemna.Moje zdolności-nazwijmy to=komputerowe są-nie,nie ma ich wcale.Chory umysłowo pewnie umie więcej niż ja.Czy taki instruktaż jest możliwy????
Dodam,że miałam na spacera odchudzająco sprawnościowego wyjść,ale od 5 rano pastwie się nad kindlem,bałagan mam już taki,że książki są wszędzie po wielokroć zdublowane,pousuwane mam za to niektóre ważne rzeczy-nie wiem jak,bo laptop SAM to robi.tak więc poproszę instrukcję krok po kroku-jak dla małoletniej,niekumatej istoty,albo o kontakt telefoniczny-zadzwonię bez względu na kozty rozmowy.Dla uproszczenia(może?)-mam dużo tytułów na Skypie-jak to wrzucić na czytnik--__no nawet znak zapytania mi wcielo i nie tylko.
Są 2 sposoby:
Na sam początek najlepiej zgromadź wszystkie książki w jednym folderze, a folder na przykład na pulpicie, żeby łatwo się go szukało.
1. Przez kabel. Podłączasz kabel, klikasz "ten komputer" albo "mój komputer" i pokaże Ci się tam dysk Kindle.
Otwierasz teraz folder, w którym umieściłaś swoje wszystkie książki, kopiujesz te, które chcesz przenieść na czytnik. Otwierasz dysk Kindle, wchodzisz w folder "documents" i kopiujesz tam swoje książki.
2. Drugi sposób to przez maila i tak jest szybciej. Musisz tylko znać adres mailowy swojego Kindla.
Otwierasz sobie maila, w pole adresu wpisujesz adres Kindla i w załącznikach do maila wybierasz książki z komputera.
Żeby znaleźć adres mailowy Kindla (w języku niemieckim):
Na stronie głównej czytnika, na górze po prawej stronie są takie 3 pionowe kropki - wchodzisz tam i wchodzisz w Eintellungen. Później wchodzisz W Geraeteoptionen, później w Persoenliche Einstellungen i na samym dole tej strony będzie ten adres mailowy, na który możesz książki wysyłać.
Przy tym ostatnim sposobie musi być połączenie z internetem rzecz jasna:)
Tez juz kabla nie używam, bo mailem mi wygodniej i szybciej:)
Jeszcze mam pytanie czy pliki od kolezanek, mogę sobie przesyłać pocztą czy tylko te zakupione? Może być z tego problem?
Przesyłam wszystkie. Myślę, że nie powinno być z tego żadnych problemów.