Magda jutro idę do Gothaera,
pociągnę agentkę za język,
to bardzo miła osoba,
może coś doradzi.
Napiszę po spotkaniu.
to bardzo miła osoba,
może coś doradzi.
Napiszę po spotkaniu.
Koleżanka była ubezpieczona w WARCIE.W D/praca prywatna/ pękły jej wrzody na zołądku,była tu operowana ze wskazań życiowych i leżała 16 dni.Ubezpieczyciel nie uznał bo choroba wrzodowa to choroba przewlekła, a ona jej nie wpisała w formularzu ubezpieczajac się i juz drugi rok spłaca rachunek za szpital-7.500euro/siedem i pół tysiąca/!!!!!!!Odwoływała si i du...nic nie wskórała!!!!!
to bardzo miła osoba,
może coś doradzi.
Napiszę po spotkaniu.
tez korzystam z gothaera, moi znajomi rowniez..sa oki
To może Wam coś powiem jako były agent... Coby się nie działo, ZAWSZE przed podpisaniem umowy z ubezpieczalnią czytajcie OWU, to jest mała książeczka, a czasem jest razem z papierami z umowy , gdzie macie zaznaczone wszystkie wyłączenia, czyli czego ubezpieczenie nie obejmuje, uczciwy(hahahaha) agent ubezpieczeniowy powinien Wam powiedzieć o OWU, ale z reguły tego nie robią, bo zawsze jest wszystko tak napisane, że klient panikuje i uznaje, że mu to nie potrzebne, bo najlepiej by było, żeby nic mu się nie stało, a składni regularnie płacił. Wy podpisując umowę, zaakceptowaliście OWU, bo dostaliście je razem z resztą dokumentów, a to, że wygląda jak ulotka reklamująca firmę...
ja też mam w Gothaer, "na wszelki wypadek",ale składka roczna 400,- zł, rozłozone na 2 ratypo 200,- zł. Moze dlatego mam wyzsza stawke , bo jestem starsza???
ubezpieczenie obejmuje: Suma ubezp./suma gwarancyjna składka
-ubezpieczenie następstw nieszczesliwych wypadków (NNW) 20 000,00zł 135,00zł
- koszty leczenia następstw nieszcz, wypadków 20%sumy ubezp. NNW 40,00zł
-zasiłek dzienny z tyt.niezdolności do pracy kub pobytu w szpitalu 3.600zł-niezdolnosc do pracy
4.500zł-pobyt w szpitalu 40,00zł
-koszty leczenia za granicą RP i kraju stałego pobytu 20 000,00€ 135,00zł
Razem 400,00zł
Rok temu pytałam agenta Gothaer o ubezpieczenie w przypadku niezdolnosci do pracy to przedstawił mi identyczne co twoje,a jak go spytałam a co w przypadku pracy na czarno??nie odpowiedział nic tylko się uśmiechnął...więc jak to jest z tym ubezp.i pracą bez umowy??
...jest tak,że pewnie dostaniesz rachunek i sama go musisz zapłacić i i kłopotów tez mogą ci narobić...
Rok temu pytałam agenta Gothaer o ubezpieczenie w przypadku niezdolnosci do pracy to przedstawił mi identyczne co twoje,a jak go spytałam a co w przypadku pracy na czarno??nie odpowiedział nic tylko się uśmiechnął...więc jak to jest z tym ubezp.i pracą bez umowy??
Moi drodzy opiekunowie,mam pytanie,a mianowicie,pracuję w firmie niemieckiej,która ma siedzibę w Wuppertalu.
Jak mogę sprawdzić,czy firma odprowadza wszystkie składki.Pracuję od marca,nie dostałam ani jednego rozliczenia miesięcznego.
Wiem,że nie byłam ubezpieczona przeż trzy miesiące,dobiero w czerwcu dostałam AOK,ale w Polsce nie mogę korzystać z pomocy lekarskiej,ponieważ Niemiecka Kasa Chorych musi wydać formularz E 106,wtedy nasz NFZ wyda poświadczenie wprowadzające do swadczeń opieki zdrowotnej w pełnym zakresie.Panie z firmy twierdzą,że zwróciły się do Niemieckiej Kasy Chorych o wydanie tego formularza,ale trzeba czekać pół roku.
Coś mi się to nie podoba,wydaje mi się,że powinnam być ubezpieczona od 4 marca od momentu podjęcia pracy w tej firmie.
Jeśli orientujecie się jak powinno być,bardzo proszę o wyjaśnienie z góry dziękuję.