ogladalam film i to nie tak dawno lecial bardzo pozno troche sie zdziwilam wydawalo mi sie ze powinien byc puszczony w dzien ale teraz do mie dotarlo dlaczego wywolal by burze ...rzecz sie dziala w holandii w jakims renomowanym uniwersytecie gdzie wlasnie badaja takie przypadki (podwojna plec )to o czym tu piszecie juz jest tam, tylko maja problem bo coraz wiecej dzieci sie takich rodzi ale powiem szczerze bylam zdziwiona tam to normalnosc .Dziecko pokazywali ktore zaczynalo nauke i w klasie wszyscy sa poinformowani ze dziecko nie jest jeszcze pewne kim chce byc ,dla wszystkich to normalnosc ,oczywiscie w papierach plec nie pewna .Nagrywajacy program raczej sie skupil jak rodzice pomagaja wybrac dziecku czy to przez zakupy (np;kupic pilke czy lalke ).Lekarze wypowiadali sie ze dlatego tak sie postepuje bo duzo jest blednych decyzji w wczesniejszym zyciu czlowieka i kiedy wchodzi taka osoba w wiek dojrzewania wtedy dopiero cos mozna dzialac i to bylo oparte na wielu przykladach .....ale chce wam napisac ze szkoda ze wczesniej tego jakos nie mozna bylo wykryc .Z moim synem koleguje sie taka osoba i wtedy wiem kiedy jest kim bo niestety zle byla leczona od urodzenia i po prostu leczenie nie zadzialalo wiec jest ta trzecia plcia jak do nas zaglada i rozmawia z synem to wiem ze chlopak ale kiedy spotykaja sie na dworzu o11-12 wieczorem wiem ze to dziewczyna,.....szkoda bardzo wartosciowy czlowiek bardzo pomocna pelno slonca w sercu ale najczesciej siedzi w domu bo wstydzi sie wychodzic zmiany w wygladzie sa widoczne..