Nie ma problemu, Tylko ogólnie targają mną różne wątpliwości, czy to kontynuować, czy jednak lepiej zostawić w szufladzie.
Jak ze wszystkim w życiu bywa są argumenty za i przeciw....
Nie ma problemu, Tylko ogólnie targają mną różne wątpliwości, czy to kontynuować, czy jednak lepiej zostawić w szufladzie.
Jak ze wszystkim w życiu bywa są argumenty za i przeciw....
Dziewczyny, tylko to będzie 2-miesięczny serial, po jednym dniu codziennie. Najczęściej będzie to thelier-psychodramat, ale dałam radę (żyję i mam się dobrze). Będzie też trochę tekstów po niemiecku, bo z rodziną podopiecznej kontaktowałam się drogą mailową i też to wklejałam do mojego dziennika. Jak na moja ocenę jest to po prostu studium przypadku opieki nad osobą starszą w Niemczech. Będę więc codziennie zamieszczała kolejny odcinek z kolejnego dnia, ale poza tym będę starała się nie rozpisywać. Natomiast z uwagą będę czytała Wasze komentarze. Pozdrawiam Wszystkich
Hej wszystkim Zofija ja moze więcej czytam niż piszę,ale naprawdę czekam na dalej,choć każda z nas ma rózne wspomnienia i napewno nie jedna by książkę napisała,ja też mam ciarki jak sobie przypomnę jak babka mnie podrapała i wystawiła na deszcz o 22.00,teraz te różne historie wspominam jak zły sen i oby sie nie powtórzył,ale jakoś jak czytam tę opowieśc to mnie jakoś umacnia,że jednak człowiek się nie daje,czasem też myślę że mam na plecach napisane KOŃ.
Zofija, ja mam już całośc na maila, mam pytanie czy Ty przedtem pracowałaś ze starszymi osobami? Jeżeli tak czy miałaś przygotowanie do opieki z osobami z demencją?
Pewne spostreżenia wyślę mailem, pozdrawiam
Właściwie to nie mam wielkiego doświadczenia, ale wielki pociąg do tej pracy (trotzdem). Przed 20 laty mieszkałam w niemieckiej rodzinie kilka miesięcy, gdzie m.in. zajmowałam się babką z demencją, ale to był aniołek w stosunku do tej mojej Trudi, chociaż wszyscy na nią narzekali. Dlatego teraz jak wymyśliłam, że może ostatnie swoje lata zawodowe skieruję do pracy opiekunki, to zaczęłam od nauki II sem.-szkole jako opiekun medyczny. Ten wyjazd do Niemiec był z pobudek przejścia praktyki zawodowej. No i wracam do nauki.