Na wyjeździe #3

03 października 2013 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Dzień dobry wszystkim:) Piszę do Was z domu, siedzę w swoim łóżku z lapkiem na kolanach, och jak fajnie. Mój ukochany laptop nie chce współpracować ze stickiem z aldi i coś muszę z nim zrobić , ale nie wiem co. W moim miasteczku nie ma gdzie naprawić komputera i muszę chyba udać się do miasta wojewódzkiego. Wytrzymałam te swoje 6 tygodni i wróciłam na 4 tygodnie do domu. A tutaj niestety, nic dobrego, ale jakos sobie z tym poradzimy. Wrócilam w dniu 25 rocznicy ślubu, na dworcu mąż czekał z ogromnym bukietem czerwonych róż, byłam zaskoczona,ludzie się do nas uśmiechali, nawet kierowca zapytal, co to za świeto. Pozdrawiam wszystkich na wyjeździe, urlopowiczom życzę milego wypoczynku.

Dzien doberek jak fajnie czyta sie taki wpis,tylko uwazaj bo slyszalam ze maz zastal zone z pilotem w lozku no i byla awantura,moze lapka odpuści.Pozdrawiam, odpoczywaj.
03 października 2013 09:38
A j właśnie doczekałam się telefonu z formy, będą dopiero organizowali mój wyjazd i postarają się tak zorganizować, abym tego 17 była już w domku. Chciałam wyjechać początkiem listopada, ale tak, aby na święta wrócić do domku i niestety to raczej nie będzie możliwe, bo pani stwierdziła, że będzie mało wymian. Chyba, że zostanę na Święta, to wtedy jak najbardziej. Trochę żal, bo Wielkanoc spędziłam w Niemczech, lipiec i sierpień również i pewnie jeszcze teraz Boże Narodzenie spędzę sama. W tej chwili nie mogę sobie jeszcze pozwolić na to, aby posiedzieć dłużej w domku, ale w przyszłym roku załatwię sobie to tak, aby w grudniu nawet nie pomyśleć o pracy.
03 października 2013 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
U nas biale dachy - szkoda lata - ale ja osobiscie lubię taka pogodę.Jest slonecznie godz.9.40 a od storony polnocnej jeszcze bialy dach.Dobrze,ze donice z kwiatami(krzewy)zniesione w bezpieczne miejsce.Teraz trzeba bedzie je omijac bo stoją w domu.Mam takie marzenie kupić małą szklarenke,gdzie mozna przechowywać wieloletnie kwiaty zimą.Mam sporo i sporych rozmiarow.Jakoś przetrzymam zimę w symbiozie a na wiosnę ozdobia jeszcze skromnie ukwiecony ogrod.

03 października 2013 09:52
barbarella

Dzień dobry wszystkim:) Piszę do Was z domu, siedzę w swoim łóżku z lapkiem na kolanach, och jak fajnie. Mój ukochany laptop nie chce współpracować ze stickiem z aldi i coś muszę z nim zrobić , ale nie wiem co. W moim miasteczku nie ma gdzie naprawić komputera i muszę chyba udać się do miasta wojewódzkiego. Wytrzymałam te swoje 6 tygodni i wróciłam na 4 tygodnie do domu. A tutaj niestety, nic dobrego, ale jakos sobie z tym poradzimy. Wrócilam w dniu 25 rocznicy ślubu, na dworcu mąż czekał z ogromnym bukietem czerwonych róż, byłam zaskoczona,ludzie się do nas uśmiechali, nawet kierowca zapytal, co to za świeto. Pozdrawiam wszystkich na wyjeździe, urlopowiczom życzę milego wypoczynku.

A ściągnęłaś Verbindungsassistent???
03 października 2013 10:03
barbarella

Hej barbarella a już Cie poszukiwałam a ty w domku siedzisz fajnie masz,ja 17 już tez jadę na urlop,jestem w tym samym miejscu mam tu porostu super.Życzę miłego wypoczynku i odzywaj się.Pozdrawiam
03 października 2013 10:12
Dzień doberek :) Ja też siedzę w domku. Może już niedługo. Odpoczęłam już po 25 dniach z jędzowatą i nabrałam dystansu. Nie złożyłam wypowiedzenia, bo po konsultacjach z Rodzicami i Przyjacielem doszliśmy do wniosku, że zmiana firmy teraz wiązałaby się z Bożym Narodzeniem w DE a tego nie chcemy. Czekam więc spokojnie na zlecenie. Pozdrowienia dla Wszystkich :)

PS. A co z Romaną ? Tak jakoś wyliczyłam, że już powinna być we Wrocku
03 października 2013 10:40
Misiek,masz tak samo jak ja. U mnie 3 pokoje do dyspozycji,tv,net,dziadzius bezproblemowy,auto do dyspozycji,czas wolny bez ograniczeń,raj na ziemi. 4 corki przychodza raz w tygodniu,pogadaja,poźartuja i spokoj,nikt nie pyta co gotuje,widza źe dziadek zadbany,zdrowy,usmiechniety-pełen luz. Milegot- dzionka Kochani,juz jest plvus 15 a ma byc slonecznie i cieplej
03 października 2013 10:44
robert72

Misiek,masz tak samo jak ja. U mnie 3 pokoje do dyspozycji,tv,net,dziadzius bezproblemowy,auto do dyspozycji,czas wolny bez ograniczeń,raj na ziemi. 4 corki przychodza raz w tygodniu,pogadaja,poźartuja i spokoj,nikt nie pyta co gotuje,widza źe dziadek zadbany,zdrowy,usmiechniety-pełen luz. Milegot- dzionka Kochani,juz jest plvus 15 a ma byc slonecznie i cieplej

4 córki?????nie masz aby za dobrze?:):):):)
03 października 2013 10:47
Gdzies +15stopni a tu w schwabach dopiero +5
03 października 2013 10:47
misiekFfm

Oj tam, Asik!
Dochrapiesz się jeszcze.
Ja się tylko boję, że kiedyś spadnę z tego wysokiego konia i dostanę klitkę w piwnicy, wydzielane głodowe racje jedzenia i zakaz opuszczania domu.
A pokój kąpielowy jest w pełnym tego słowa znaczeniu: duuuuuuża wanna, duuuuuuuuza kabina /na dwie osoby;-)/, podwójna umywalka, całe stosy ręczników i podstawowe kosmetyki z pianką do golenia włącznie.
No to na razie koniec wkurzania Robaczków :-DDD.
To nie żadna ściema. Naprawdę jest OK.
Śpijcie dobrze bo zaraz się zaczyna święto.

Misiek a może ty z tej bajki "Nietykalni"?  Bo tam opiekun przyjął prace jak łazienke zobaczył :))A pachnące kuleczki masz do kąpieli?
03 października 2013 11:12 / 2 osobom podoba się ten post
Kasieńka,4 córki i do tego tak pozytywnie nakrecone ze hej. A człek dalej sam,chyba trza przychylnym okiem zerknac na sąsiadkę,ktora kaźdego dnia niby tak przypadkiem chodzi ze mną do sklepu,i posył niewinne uśmiechy. A ja nie odbieram tych sygnałów,he he. Haneczka a gdzie Ty w tej schwabi jestes ze tylko 5 st masz?
03 października 2013 11:39 / 3 osobom podoba się ten post
Andrejka,tak było jak piszesz,tylko owa niewiasta zapomniała wspomnieć o jakże ważnym szczególe a mianowicie,że jest mężatką! Więc jako żem rycerz z zasadami,grzecznie wycofałem swego rumaka i zrobiłem w tył zwrot. Sorki ale bycie tym drugim i dzielenie łoża z innym jakoś mnie nie kręci . Mam swoje staroświeckie zasady
03 października 2013 11:45
robert72

Andrejka,tak było jak piszesz,tylko owa niewiasta zapomniała wspomnieć o jakże ważnym szczególe a mianowicie,że jest mężatką! Więc jako żem rycerz z zasadami,grzecznie wycofałem swego rumaka i zrobiłem w tył zwrot. Sorki ale bycie tym drugim i dzielenie łoża z innym jakoś mnie nie kręci . Mam swoje staroświeckie zasady

Rozsądnieście Rycerzu pomiarkowali!Bardzo rozsądnie:)
03 października 2013 12:37 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejka widocznie Twoj maz nie musi do optyka chodzic , bo zakochanie go nie opuszcza :)
A upiekszyc sie zdazysz , wiadomo my jestesmy obrotne :)

03 października 2013 12:48
MeryKy

A ściągnęłaś Verbindungsassistent???

Nie, bo ja jestem ciemna jak tabaka w rogu  w tych sprawach:)))
Może napiszę do Ciebie i coś mi podpowiesz bo za 4 tygodnie jadę do pracy i bardzo chcę mieć internet, a na stacjonarny nie mam szans.