Co już macie w swoim ogródku? U mnie pomidorki i widać małe arbuzy...
Co już macie w swoim ogródku? U mnie pomidorki i widać małe arbuzy...
Z letnich wojaży przywiozłam kilka szt HEBE teraz studiuję :-) jak je potraktować . Chciałabym mieć je w ogrodzie , wątpię jednak czy przezimuja w naszym klimacie .Ma ktoś, może te rośliny tzn krzewy ? Taka porada z praktyki jest najlepsza
Gdyby coś to proszę i dziękuję .
Moja bratowa ma hebe w swoim ogrodzie,ale...w donicach,nie w gruncie. Są piękne ,popytam co i jak robi,żeby były prawdziwą ozdobą.
Zna ktoś, lub ma ten pięknie kwitnacy krzew? Caliandra sie nazywa . Nie tylko formują tę roślinę w bonsai - żywploty też robią. Ciekawe ile trzeba trudu włożyć, aby móc oczekiwać tak pięknych rezultatów?
Wygląda jak drzewko ale jest uroczy nie miałam nigdy takiego a w domu mam tylko fiołki 3 kolory i anturium.Anturium chciałam wywalić bo nie kwitło i wyobraźcie sobie że jak mu tak powiedziałam to za parę dni zakwitł :smiech2: i zostawiłam niech kwitnie. Często rozmawiam z kwiatkami i każdy mówi że mam dobrą rękę do nich :oklaski: Ogrodu nie mam a na balkonie przestałam chodować kwiatki bo za dużo słońca a często wyjeżdżaliśmy na kilka dni. W pracy dbam o te kwiaty które tu mają,przeważnie storczyki,pelargonie na tarasie i inne.
Chyba przeniose się na laptopa, na tym ustrojstwie nie potrafię wstawić fotki . Pokazała bym jak rosną pomidory samosiejki pomiędzy kostkami brukowymi , a i moje niecierpki giganty wprowadzają w zachwyt .Kocham ogród i pracę w nim .Nawet przy bardzo dużym zmęczeniu potrafię po chwili pracy w ogrodzie wrócić do normy . Sama się dziwię, że tak szybko mogę się zregenerować bez dopalaczy :lol3::wysmiewa: :-):-):-)
Przenieś się,proszę. Nie tylko ja z przyjemnością obejrzę Twoje oczko w głowie,czyli ogród. Od lat ,co jakiś czas słyszymy tutaj o Mleczko-Ogrodniczce :kwiatek dla ciebie2: