Komputerowe SOS

27 lutego 2016 19:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Coś chcesz?hi hi hi:):):)

To ja tutaj peany na Twoją cześć piszę a ty tak?
Jak będe chciała coś to zadzwonie. Reklamę ci robie:) Całkowicie uzasadnioną.
27 lutego 2016 22:51
To jeszcze raz ja, z takim zapytaniem Polaczenie z internetem jest oki i 4G mi pokazuje, ale od trzech dni nie moge zaladowac rzadnej strony-muli i wolno sie przewija i nie dochodzi do polaczenia nawet z moja poczta meilowa! niby sie ładuje dana strona i w połowie sie konczy i koniec! ze skypem jedynie mam polaczenie no i z Wami opiekunkami i pozostalymi co mam w zakladkach....:(
27 lutego 2016 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
jowita.

To jeszcze raz ja, z takim zapytaniem:pisanie na forum: Polaczenie z internetem jest oki i 4G mi pokazuje, ale od trzech dni nie moge zaladowac rzadnej strony-muli i wolno sie przewija i nie dochodzi do polaczenia nawet z moja poczta meilowa! niby sie ładuje dana strona i w połowie sie konczy i koniec! ze skypem jedynie mam polaczenie no i z Wami opiekunkami i pozostalymi co mam w zakladkach....:(

Może masz wirusa na przeglądarce tak jak  ja miałam -poczytaj wyżej.Też mi muliło ,albo wcale się nic nie otwierało,tylko skyp.Przeczyśc antywirusem/skan pełny albo całościowy albo/i w poszukiwaniu wirusów. jak masz coś zainstalowane i CC.Kliknij prawym klawiszem na ikone przeglądarki-drugie od góry to "sprawdx problem ze zgodnością"-jak masz jakiegoś wirusa to tam Ci pokaże kod błędu.Jak nie ma nic to tylko Emilia pomóc może:)
27 lutego 2016 23:12
kasia63

Może masz wirusa na przeglądarce tak jak  ja miałam -poczytaj wyżej.Też mi muliło ,albo wcale się nic nie otwierało,tylko skyp.Przeczyśc antywirusem/skan pełny albo całościowy albo/i w poszukiwaniu wirusów. jak masz coś zainstalowane i CC.Kliknij prawym klawiszem na ikone przeglądarki-drugie od góry to "sprawdx problem ze zgodnością"-jak masz jakiegoś wirusa to tam Ci pokaże kod błędu.Jak nie ma nic to tylko Emilia pomóc może:)

Witaj Kasiu! przed chwila skanowanie komputera zrobilam na definicje wirusow i programow szpiegowskich i konserwacje dodatkowo zrobilam i dupa nic nie dziala nawet jest gorzej........zaraz poczytam co wczesniej tu pisalas odnosnie takich klopotow, wiec do tymczasem papa i spokojnej nocy
28 lutego 2016 06:32 / 1 osobie podoba się ten post
jowita.

To jeszcze raz ja, z takim zapytaniem:pisanie na forum: Polaczenie z internetem jest oki i 4G mi pokazuje, ale od trzech dni nie moge zaladowac rzadnej strony-muli i wolno sie przewija i nie dochodzi do polaczenia nawet z moja poczta meilowa! niby sie ładuje dana strona i w połowie sie konczy i koniec! ze skypem jedynie mam polaczenie no i z Wami opiekunkami i pozostalymi co mam w zakladkach....:(

Jesteś na 100% pewna, że nie zużyłaś transferu i dlatego muli? Jak długo od doładowania zaczęło zwalniać i czy oglądałaś jakieś filmy?
28 lutego 2016 06:59
Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request POST /forum/addquickpost/topicId/1049/page/103.

Reason: Error reading from remote server

Takie coś wyskoczyło jak napisałam posta i kliknęłam wyślij.
Co to jest?
I tak mam zawsze,albo napis-nie można wyswitlić tej strony.
Jestem na stałym łączu i mam wzmacniacz sygnału dodatkowo u siebie,zasięg pokuzuje super-ale nie funkcjonuje.Dlaczego?
Sticka chciałam włożyć-laptop go nie rozpoznaje w ogóle-zero reakcji-też nie wiem czemu,bo karta jest ważna,pieniądze na koncie są,rok temu działał-teraz nie.Z nieużywania się popsuł czy co?
I czemu mam problem z połączeniem się z siecią-info pokazuje,że mam dostęp,że zasięg znakomity-a wszystko idzie wolno albo wcale.
Mój antywirus nie pokazuje żadnych wirusów ani zagrożeń(NOD32)
Czemu tak mam?Wie ktoś może?
28 lutego 2016 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Proxy Error

The proxy server could not handle the request POST /forum/addquickpost/topicId/1049/page/103.

Co to jest?
Jestem na stałym łączu i mam wzmacniacz sygnału dodatkowo u siebie,zasięg pokuzuje super-ale nie funkcjonuje.Dlaczego?
Sticka chciałam włożyć-laptop go nie rozpoznaje w ogóle-zero reakcji-też nie wiem czemu,bo karta jest ważna,pieniądze na koncie są,rok temu działał-teraz nie.Z nieużywania się popsuł czy co?
I czemu mam problem z połączeniem się z siecią-info pokazuje,że mam dostęp,że zasięg znakomity-a wszystko idzie wolno albo wcale.

Ano serwer proxy sfixował, przez który przeglądarka łączy sie z internetem. Najlepiej ustanowić nowe połączenie, żeby nie komplikować za bardzo.
Możesz to zrobić z poziomu przeglądarki- tzn wejść w ustawienia zaawansowane, a tam w ustawienia serwera proxy i to połącznie skonfigurować-system sam prowadzi, albo prosto z komputera przez sieć, czy z panelu sterowania- wyszukać internet- własciwości. Zależy jaki windows masz, ale znajdziesz , te funkcje podobnie wyglądają.
Acha, tylko jedna strona się nie otwiera, czy wszystkie, jakie wybierzesz?
28 lutego 2016 17:35
MeryKy

Jesteś na 100% pewna, że nie zużyłaś transferu i dlatego muli? Jak długo od doładowania zaczęło zwalniać i czy oglądałaś jakieś filmy?

Ano nie wiem faktycznie kiedy doladowanie bylo robione, bo nie pytalam, a od 11-ego lutego tutaj jestem. Filmow tutaj nie ogladam a zaczelo mi zwalniac od jakis trzech dni,  w tej chwili to juz nic mi sie nie otwiera jedynie skype i to co mam w zakladkach. Dziekuje za podpowiedz
28 lutego 2016 18:07
jowita.

Witaj Kasiu! przed chwila skanowanie komputera zrobilam na definicje wirusow i programow szpiegowskich i konserwacje dodatkowo zrobilam i dupa nic nie dziala nawet jest gorzej........zaraz poczytam co wczesniej tu pisalas odnosnie takich klopotow, wiec do tymczasem papa i spokojnej nocy

Jowita - spróbujprzeskanować tym programem:
 http://adwcleaner.pl/adwcleaner/pobierz-program/

malutki, bardzo sprawny programik, nieobciążający lapka i nieinstalujący się - resetuje też winsock (protokół sieciowy).

Potem koniecznie trzeba zamknąć Windows i uruchomić lapka ponownie.
28 lutego 2016 18:11
greva

malutki, bardzo sprawny programik, nieobciążający lapka i nieinstalujący się - resetuje też winsock (protokół sieciowy).

Ja sadzę' że transfer wykorzystała? 
28 lutego 2016 18:27 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

Proxy Error

Co to jest?

.......moj komp nie widzial sticka kiedy mialam wi-fi wlaczone, wylaczylam i rozpoznał..
28 lutego 2016 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Jowita:
Jesli doladowanie jest OK, masz kase na koncie, to szukaj dalej. Jesli znajdziesz cos, co Ci wyswietli nazwe bledu:
"kod błedu:0x800706F7" - to jest to samo, co Kasia63 przerabiala, czyli upierdliwy wirus, ktorego trudno sie pozbyc, a program antywirusowy czesto nie widzi.

Impala - piszesz, ze masz "stale lacze", czyli co? Masz komputer podpiety na kablu do gniazda ethernet? Jesli tak, to do czego wzmacniacz sygnalu i stick?
Jesli jest to polaczenie wi-fi i wzmacniacz - musi byc zrobiona konfiguracja wzmacniacza. Jesli stick - trzeba wylaczyc inne polaczenia i ustanowic nowe, przy wykorzystaniu sticka. Czyli - wylaczyc inne polaczenia, zamknac system, wylaczyc komputer, odczekac kilka minut, wlaczyc, uruchomic system i dopiero podlaczyc sticka, system powinien sam zobaczyc nowe urzadzenie.

28 lutego 2016 20:11
greva

No niestety nie moge wczytac tej strony, błąd sieci mi sygnalizuje......ale mysle, ze jak podpowiadala tutaj kolezanka internet sie skonczyl i trzeba doladowanie zrobic.
28 lutego 2016 20:17
MeryKy

Ja sadzę' że transfer wykorzystała? :-)

Ja tez tak mysle i jutro sobie porozmawiam z rodzinka, czy mi doladowanie zrobili. Fajnie, ze naprowadzilas mnie na to,  bo nie pszyszlo mi to do glowy ))
28 lutego 2016 20:31
jowita.

No niestety nie moge wczytac tej strony, błąd sieci mi sygnalizuje......ale mysle, ze jak podpowiadala tutaj kolezanka internet sie skonczyl i trzeba doladowanie zrobic.

Tylko pamiętaj , że doładowania sticków sa na m-c, jeśli ostatnie doładowanie było np. 6 lutego,
to i tak będziesz musiła czekać, aż wskoczy nowy termin.