Na przykład
Pełno tam tego, poza tym kup sobie Burdę z wykrojami i dasz radę!
Na przykład
Pełno tam tego, poza tym kup sobie Burdę z wykrojami i dasz radę!
Chciałabym nauczyć się szyć. Mam w domu maszynę, jestem w stanie ze starego prześcieradła uszyć poszewkę albo ze starego ręcznika zrobić myjkę, ale to wszystko. Na kurs nie pójdę, bo jak człowiek w rozjazdach, to nie trafi z terminami. Nie wiem,może jest w sieci jakiś kurs łopatologiczny, ale filmowy, bo opisy mnie nie interesują, ja musze miec jak krowie na rowie - wszystko pokazane na filmiku.
Dzięki, obejrzę.
Moge zapytać, dlaczego mnie nie lubisz? :)
ja kiedys robilam na drutach szaliki potem przestalam..........zaczelam tu znowu i odkrylam (malo inteligentnie no ale co ) szydelko.... narobilam sobie ozdob choinkowych ,czapke i kapciochy wszystko z filmikow na you tube... ale nie umiem czytac wzorow tylko wlasnie z filmu jak mi ktos pokazuje wlasnie lopatologia taka :)
Skąd taki wniosek? Czy chciałas kursik szycia na suknię wieczorową? :)))))))))))))))))
Ach, juz wiem o co chodzi :)))))))) ja nie nadążam za tymi polubieniami ( prawda jakam ja skromna ) i mi się zaproszenie zawieruszyło. Już odszukałam i zaakceptowałam . Prawda , że jestem inteligentna, wbrew temu co niektorzy sadzą? :)))))))))))))))))))))))
No, jesteś, jesteś. :)
Nawet inteligentniejsza ode mnie, czego ci nie wybaczę. :D
Ok. Juz w porządku. :)
Z "zaswiatow"wyciagnelam :-).Prosze o podpowiedz :ile wloczki musze kupic na -Panczo ?.Pol kilo wystarczy ? o ludzie chyba za duzo? .Kos cos? .
Wszystko zalezy od tego, jakie ma byc to Poncho, duże czy małe, z frędzlami czy bez, z rękawami czy bez, z golfem czy bez :) Poza tym ilość potrzebnej włóczki zależy również od jej grubosci i wydajnosci, oraz na jakich drutach masz zamiar je zrobic no i od wzoru. Jest wiele czynników, które powodują ze tę samą rzecz zrobisz z 30 dkg wloczki i z 50 tez. Podaj więcej szczegołów. Moim zdaniem 50 dkg powinno spokojnie wystarczyć na fajne, duże Poncho w rozmiarze 40-42. Jak Ci zostanie to zawsze możesz udziergać szal, albo cos innego.:-)