Dolnośląskie

07 października 2016 19:00 / 4 osobom podoba się ten post
Czołem dolnoślązacy-pozdrawiam! / z Dolnego Śląska
07 października 2016 19:27
pytajka

Czołem dolnoślązacy-pozdrawiam! / z Dolnego Śląska:przytula:

granice nam sie na zachod przesuneły czy Ty juz w domu ?
07 października 2016 19:32
Wolałabym to pierwsze!
-jeszcze w domu-wyjeżdżam we wtorek
08 października 2016 18:57 / 6 osobom podoba się ten post
Czołem dolnoślązacy!Poznalam dzisiaj naszą krajankę _Nowadanuta- PRZEMIŁĄ ,PRZESYMPATYCZNA i BARDZO MĄDRA dziewczyna! No bo   wszystkie dolnoślązaki to fajne dziewczyny i fajne chłopaki!!!,
08 października 2016 19:05 / 3 osobom podoba się ten post
pytajka

Czołem dolnoślązacy!Poznalam dzisiaj naszą krajankę _Nowadanuta- PRZEMIŁĄ ,PRZESYMPATYCZNA i BARDZO MĄDRA dziewczyna! No bo   wszystkie dolnoślązaki to fajne dziewczyny i fajne chłopaki!!!:brawo1:,:przytula:

Wreszcie doszło do spotkania na własciwym szczeblu...  Nić sympatii zawiązana...   Dolnoslązaki łaczymy się...  Pytajka na następne spotkanie jestem na gwizdek... Znowu będzie miło
08 października 2016 19:08 / 1 osobie podoba się ten post
...a knajpka Slow Food-najlepsza na świecie! Dziękuję,że mi ją pokazałaś!
08 października 2016 19:11
pytajka

...a knajpka Slow Food-najlepsza na świecie! Dziękuję,że mi ją pokazałaś! :przytula:

Mam nadzieje, że jeszcze spędzimy w niej niejedna godzinę... To był fajny dzień
08 października 2016 19:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ja jestem kolejna fajna dziewczyna, he, he... Melduje się Breslauerin, z nadzieją, że rzut beretem od nas wykopią wreszcie ten złoty pociąg...Co to niby z Wrocławia miał skarby schować w górach koło Wąłbrzycha!

Musze Wam powiedzieć, że mój młody znajomy pojechał na studia do Krakowa, lecz chce wracać do Breslau, bo wśród ludności zasiedziałej w mieście smoka od pokoleń, on jest gorszego rodzaju, a u nas fajny chłopak.

We Wrocławiu mamy od czasu wojny na wschodzie coraz więcej Ukraińców, pracują, studiują, niektórzy są z rodzinami. Rosyjski spotyka się na co dzień w parkach, tramwajach i knajpach.Niemcy mają ponad milion uciekinierów z Afryki i Bliskiego Wschodu, a my Polacy tyle samo z Ukrainy.

Ale się porobiło, co?
08 października 2016 19:43 / 2 osobom podoba się ten post
Romana1

Ja jestem kolejna fajna dziewczyna, he, he... Melduje się Breslauerin, z nadzieją, że rzut beretem od nas wykopią wreszcie ten złoty pociąg...Co to niby z Wrocławia miał skarby schować w górach koło Wąłbrzycha!

Musze Wam powiedzieć, że mój młody znajomy pojechał na studia do Krakowa, lecz chce wracać do Breslau, bo wśród ludności zasiedziałej w mieście smoka od pokoleń, on jest gorszego rodzaju, a u nas fajny chłopak.

We Wrocławiu mamy od czasu wojny na wschodzie coraz więcej Ukraińców, pracują, studiują, niektórzy są z rodzinami. Rosyjski spotyka się na co dzień w parkach, tramwajach i knajpach.Niemcy mają ponad milion uciekinierów z Afryki i Bliskiego Wschodu, a my Polacy tyle samo z Ukrainy.

Ale się porobiło, co?:lol3:

Pewnie jest w tym jakaś logika ... Ostatecznie Wrocławianie to byli wschodniacy... Taki magnetyzm... idą po śladach... W Warszawie też jesteśmy jakby kundlami między czystą rasą ...   Ale myśle, że nie ma czym się przejmować... Ostatecznie to my dotarliśmy najdalej na zachód
08 października 2016 19:46 / 3 osobom podoba się ten post
Romana1

Ale się porobiło, co?:lol3:

Cha, cha, Romano, jeśli chłopak chce wracać do Breslau, to się nie dziwię, że czuje się nieswojo wśród krakowiaków ;).

W Krakowie też bardzo często słychać język rosyjski, myślę, że jest tak w całej Polsce.

Pozdrawiam Dolnoślązaczki, Wrocław jest naprawdę piękny :).
09 października 2016 07:22 / 1 osobie podoba się ten post
Witam Dolny Śląsk .. Pytajka, Twoja godzina W się zbliża - zapinaj walizy... i prosto do celu Ci życzę...
09 października 2016 09:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dana-tobołek jutro zapakuję Dzisiaj "akcja półki i szafa". Ciekawe kto mi tyle lumpów do nich napakował-hi,hi,hi. Jednym słowem-mam dziś szlafroczkowy i pracowity dzionek.,,
09 października 2016 16:35 / 2 osobom podoba się ten post
-sie obrobiłam,popołudniowa kawcia i poczytam co w eleganckim świecie słychać...
10 października 2016 10:38 / 2 osobom podoba się ten post
...gdzie lecisz? Czołem krajanie
10 października 2016 11:39
klucha-super! I niech tak będzie dalej-amen.