Nie zgadzam się! W Austrii a zwłaszcza w Szwajcarii płace są duże większe.
Nie zgadzam się! W Austrii a zwłaszcza w Szwajcarii płace są duże większe.
Bo trzeba szukać w np.firmach szwajcarskich, które działają na terenie PL. I podjąć trud rozmów kwalifikacyjnych, przedstawić pisemne referencje, oświadczenie o niekaralności i mieć jeszcze do tego trochę szczęścia. Szukałam tak długo takiej firmy aż znalazłam :) I właśnie to forum mi w tym pomogło :) Pozdrawiam z Zurichu :)
Gratuluję Ci Olu, jest tak jak mówisz, przeszłam to wszystko ale zabrakło mi szczęścia, byłam co prawda w Szwajcarii ale na niemieckich zasadach i w grudniową noc zwiedzałam Zurych. Powodzenia mam nadzieję że masz fajnie.
Bo trzeba szukać w np.firmach szwajcarskich, które działają na terenie PL. I podjąć trud rozmów kwalifikacyjnych, przedstawić pisemne referencje, oświadczenie o niekaralności i mieć jeszcze do tego trochę szczęścia. Szukałam tak długo takiej firmy aż znalazłam :) I właśnie to forum mi w tym pomogło :) Pozdrawiam z Zurichu :)
Olu - gratulacje! Trzymam kciuki za wyjazd! Przesyłam moc buziaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam, ja obecnie jestem miesiąc w Szwajcarii, pracuję 6 godzin dziennie, a płaca nie rewelacyjna tylko 1800 Franków, żadna rewelacja.
Jestem prywatnie,
Jestem prywatnie,
Moze posrednik drogi?