No niespodziewałam się,że niemiecki ocet chcesz zamienić na szwajcarską czekoladę xDDDDDDDDDDDDDD
No niespodziewałam się,że niemiecki ocet chcesz zamienić na szwajcarską czekoladę xDDDDDDDDDDDDDD
Pracowałam w Austrii w opiece zarobki nie sa rewelacyjne,mialam 1400€ + jak zjezdzałam do domu (400 € od 4 dzieci po 100€) zwrot kosztow podrozy.Nie jest to nic nadzwyczajnego.
Nie zagladałam,ale jak masz meila w profilu napiszę do Ciebie.
Ależ mnie zaskoczyła:D;D;D;D Ja lubie ocet,naprawde:)
Nie zgadzam się! W Austrii a zwłaszcza w Szwajcarii płace są duże większe.
Bzdura.Siedzę w Austri od roku.1100e na łapę (plus rodzina robiła opłaty za gewerbę około 160e mc) i pośrednik z AT nie zwraca za dojazd.A z Polski to koszt dojazdu w zależności od miejsca do 350zł za bilet.Ludzie starsi mają takie same choroby i humory jak inne starsze osoby z DE. Naprawdę żadna różnica.Trzeba znać dobrze język niemiecki, bo pośrednicy z AT nie mówią po polsku i nie są zbyt wylewni. Ja mam gewerbe austriacką i na niej można pracować tylko w Austrii. Wszędzie dobrze jest tam gdzie nas nie ma.Poza tym rynek austriacki opanowany jest przez rumunki. bulgarki, słowaczki...bo mają tu bliżej i są tańsze. A Milka jest austriacką marką a nie szwajcarską :-P podobnie jak misie Haribo.Kiedyś Austria kojarzyła się ludziom z wysokim poziomem życia...a tak naprawdę mają wysokie podatki, kilka większych miast, Tyrol i góry, swoje drindle i trachty w których chodzą nawet na co dzień i Arnolda Schwarzenegera.Ludzie starsi mieszkają zwykle na zad...ach, choć nie zawsze i trzeba się liczyć z pracą na "końcu świata".
Ja jestem w Steiemark, a wcześniej w OO trafiłam na koszmarną rodzinkę i jeszcze Jehowych co mnie chcieli nawracać. Teraz jest super, ale pośrednik za dużo chce prowizji co rok, no i ten dojazd.A góry cudne i moja babcia też.
Pracowałam w Austrii w opiece zarobki nie sa rewelacyjne,mialam 1400€ + jak zjezdzałam do domu (400 € od 4 dzieci po 100€) zwrot kosztow podrozy.Nie jest to nic nadzwyczajnego.
Nie zagladałam,ale jak masz meila w profilu napiszę do Ciebie.
Dostałam emilo, dziękuję a propos Austrii...pracy w Austrii, żeby było w temacie i żeby mnie mod nie wywalił na kopach..parę fotek z widoczkami.Fakt piękne góry,ale najpiękniejszy podobno jest Tyrol.Niestety nie byłam JESZCZE :-).Góry są uwodzicielskie o każdej porze roku,w mgłach porannch płynących jak mleczna rzeka, w barwach jesiennych i w ośnieżonych szczytach.Kiedy jestem w górach mam dystans do całego świata i problemów z każdym dziadziem czy babcią.Tutaj to wszystko wydaje się takie malutkie przy ich całym majestacie.Piękna jest przyroda budząca się wiosną i krowy na łąkach, których jest tu pełno.Dużo różnych tradycji i świąt, choć wcale nie religijnych.Po prostu Heimat.Mam setki zdjęć i trudno było mi wybrać cokolwiek.Mozah z dedykacją dla Ciebie.Enjoy :-)
i na deser CIĘŻKA praca opiekunki
I zegarki też mają:D;D;D;D;D;D;D I sery też mają-mniam:D;D;D;D;D