Witam Panie.Rodzina niemiecka chce mnie zatrudnić na umowę.Od czego zacząć? bardzo proszę o informacje.Pozdrawiam
Witam Panie.Rodzina niemiecka chce mnie zatrudnić na umowę.Od czego zacząć? bardzo proszę o informacje.Pozdrawiam
Przepraszam zapomnialam dopisac tak jest w Austrii ale w D tak samo.
Witam, a ja mam pytanie, czy na gewerbe można mieć w tym przypadku przez cały okres podatkowy jednego podopiecznego?
Ja mam,znam dziewczyny ktore maja po dluzej jedna z nich ok.4 lat.Nikt sie nie czepia.Umowa obowiazuje obie strony popytaj rodzine jak to jest.Ale miej na uwadze,ze inaczej jest na umowe sporzadzona przez agencje a inaczej na bezposrednia.Wszyscy naciagaja prawo i wszyscy poblazaja, poniewaz im sie oplaca nas zatrudniac a nam na nie dopracowanych umowach pracowac.Ubezpieczenia to spory wydatek,ja akurat mam emeryture wiec place tylko skladke zdrowotna.(rodzina).
Mam pytanko-koleżanka jest zatrudniona na mini job jako opiekunka i chce odejśc z pracy.Pyta mnie jak to zrobic ,zeby bez problemów było-nie jestem w temacie.Kto jest?
Kasiu, chyba powinna mieć w umowie zapis o wypowiedzeniu.. Składa wypowiedzenie i powinno być po sprawie.
To samo i ja pomyslałam ,ale w rozmowie okazało sie ,że ona niczego nigdy nie podpisywała!!!!Co mc dostaje wykaz odprowadzonych składek-rentowe i ubezpieczenie,razem 43euro,odciągane z 420euro..Moim zdaniem więc ,skoro nie podpisywała ,to umowy de facto nie ma .Jest tam na pewno zameldowana ,korzysta z lekarza na niemieckich zasadach i dostała bez problemu przedszkole dla córki/sprowadziła ją,za zgodą rodziny/Nic z tego nie rozumiem własciwie i ona tez chyba nie bardzo-minijob tez powinien byc umową potwierdzony przecież .Onau chc stamtąd odejśc tylko boi sie jakichs ewentualnych konsekwencji.Nie wiem co jej poradzić.
To samo i ja pomyslałam ,ale w rozmowie okazało sie ,że ona niczego nigdy nie podpisywała!!!!Co mc dostaje wykaz odprowadzonych składek-rentowe i ubezpieczenie,razem 43euro,odciągane z 420euro..Moim zdaniem więc ,skoro nie podpisywała ,to umowy de facto nie ma .Jest tam na pewno zameldowana ,korzysta z lekarza na niemieckich zasadach i dostała bez problemu przedszkole dla córki/sprowadziła ją,za zgodą rodziny/Nic z tego nie rozumiem własciwie i ona tez chyba nie bardzo-minijob tez powinien byc umową potwierdzony przecież .Onau chc stamtąd odejśc tylko boi sie jakichs ewentualnych konsekwencji.Nie wiem co jej poradzić.