Opiekunkowe szkło kontaktowe

29 czerwca 2013 22:27
Danusiu, jedna ze spotkanych w "opiece" kolezanek niedawno wystawila swoje prace- rysuje na wystawie zbiorowej w Muenster, wiec glowa do gory.
29 czerwca 2013 22:30
dorotee

Danusiu, jedna ze spotkanych w "opiece" kolezanek niedawno wystawila swoje prace- rysuje na wystawie zbiorowej w Muenster, wiec glowa do gory.

Dorotee wolę być dobrą opiekunką niż marną poetką ...
29 czerwca 2013 22:34
1) jedno nie wyklucza drugiego
2) to juz nie Tobie oceniac, potomni czesto dopiero oceniaja talent,ha
29 czerwca 2013 22:39
dorotee

1) jedno nie wyklucza drugiego
2) to juz nie Tobie oceniac, potomni czesto dopiero oceniaja talent,ha

A ja uważam, że to była droga, która przywiodła mnie na wła ściwą dla mnie grzędę... i dobranoc bo mam dość daleko na ten kurs i muszę bardzo rano wstać ....
29 czerwca 2013 22:41
Tez dobtanoc i owocnej nauki
29 czerwca 2013 22:44 / 4 osobom podoba się ten post
Danusiu , ten wiersz mnie poruszył- ale to nie tak . Ta pierwsza piętka , to początek naszego życia ziemskiego, ta ostatnia to jego koniec ale dla mnie to te kromki stanowia jego treść. Nie wiadomo, ile ich pisane każdemu z nas ale trzeba się radować każdym kęsem, kazda drobinką.Kazda jest ta jedna , jedyna i niepowtarzalna. Ja nie myslę o tym , co będzie , jak ja będę bezradna - czy teraz coś przewidzę ? Czy się jakoś zabezpieczę ? Też nie. Ja mam taki swój mały cel - może ,, przepis na życie '' który do mnie pasuje , jest mi bliski a znalazłam go na lekcji j. polskiego w LO . To wiersz Leopolda Staffa

Wieczór przyjść musi, duszo moja - to daremne.
Patrzysz na mnie z przeczącą niewiarą w uśmiechu?
A jednak przyjdzie, chociaż z wolna, bez pośpiechu,
Pogodny, słodki, złocąc skośne źdźbła przyziemne.

Jeno trzeba, by złoty był, drzew szczyty ciemne
Każąc w pochodnie zmieniać dnia późnemu echu.
Lecz na to żyć musimy słonecznie, bez grzechu
Przeciw własnemu pięknu, co w nas śni - tajemne.

Tak, żyć, by kiedy Charon w swą łódź nas zaprosi,
Patrzeć cicho, jak fala w oddal nas unosi,
A brzeg znika nam z oczu w zachodu ozdobie.

I abym mógł miłosnym uściskiem cię owieść
I, jak najsłodszą bajkę, o życiu opowieść
Rozpocząć od dziecinnych słów: Byłem raz sobie...
29 czerwca 2013 23:05
nowadanuta

A ja uważam, że to była droga, która przywiodła mnie na wła ściwą dla mnie grzędę... i dobranoc bo mam dość daleko na ten kurs i muszę bardzo rano wstać ....

Spij wiec ...i pisz. Naprawde nie tobie oceniac swoje prace. To co napisalas pare lat temu np sa odzwierciedleniem co sama czuje. To czytający cie beda oceniac.ja bede na pewno czytac. Dobranoc. Powodzenia na kursie ....:)
30 czerwca 2013 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Spij wiec ...i pisz. Naprawde nie tobie oceniac swoje prace. To co napisalas pare lat temu np sa odzwierciedleniem co sama czuje. To czytający cie beda oceniac.ja bede na pewno czytac. Dobranoc. Powodzenia na kursie ....:)

Asik - kurs naprawdę ok. Ile to się jeszcze nie wie ... Choć myślisz, że jesteś przygotowana ....  A jeżeli chodzi o resztę .... Wszystko się zgadza tylko ..... Zeby była marchewka to powstało ziarno ... i wtedy cokolwiek dzieje się z samą marchewką to jej całe constans, jej cała doskonałość jest w ziarnie... Marchewka nie zginie .... bo ma swoje constans... Trzeba wpierw określić co jest dobre - zapisać to (czyli utworzyć jakby ziarno) i dopiero wybierać się i poznawać nowe... ponawiać próby .... Nie masz constans to nie masz jakby domu do którego możesz wrócić z nieudanej podróży.... Ja staram się określić constans, czyli mieć jakby bazę z której będę wyruszać ... Na razie nie mam bazy .... Ludzie wierzą w ostatnią deskę ratunku, a ja w jedyną deskę ratunku...  niby to samo a jednak ...  bo czy ostatnie nigdy nie wiesz .... To także do mozah aM.
15 lipca 2013 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Jestem tu...na obczyźnie ale sercem jestem w kraju. I dlatego mnie boli tak bardzo. Wiemy ze jest ciezko, ze coraz  gorzej ludziom jest zyc...ale tego co sie stalo ostatnio w sejmie naprawde nie rozumiem. Dla mnie to jakis kosmos. Ktos powie ze bzdura, ze tylko slowo "ludobójstwo". Ale to historia mojego kraju. I trzeba nazywac rzecz po imieniu. Jesli to nie jest ludobójstwem to czym? W sejmie powiedzieli ze to czyn o znmionach ludobójstwa. Naprawde? ja nie widze róznicy miedzy Holokaustem. http://www.youtube.com/watch?v=O90jLAqGygs
15 lipca 2013 22:41 / 1 osobie podoba się ten post
Bo dla normalnego,myślącego człowieka różnicy nie ma Asik,ale to jest czysta polityka - z takim sasiadem jakiego mamy na wschodzie, niestety trzeba dobrze żyć,bo to sąsiad nieobliczalny no i ma kurek z gazem - stąd takie zachowawcze postępowanie.Nasze pokolenie nie rozwikła jeszcze wielu,wielu zagadek,masowych grobów,utajnionych akt z tamtej strony granicy-długo, długo nie.
15 lipca 2013 22:53 / 2 osobom podoba się ten post
Poczytalam sobie dzisiaj stare posty z czasow kiedy nie bylo mnie jeszcze na tym forum.Asik,Mycha jestescie bardzo mądre kobiety-tylko tyle chce powiedziec.I chociaz czesto sie tu wygłupiam dzis wieczór mówie całkiem poważnie.Dobranoc wszystkim.
15 lipca 2013 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Bo dla normalnego,myślącego człowieka różnicy nie ma Asik,ale to jest czysta polityka - z takim sasiadem jakiego mamy na wschodzie, niestety trzeba dobrze żyć,bo to sąsiad nieobliczalny no i ma kurek z gazem - stąd takie zachowawcze postępowanie.Nasze pokolenie nie rozwikła jeszcze wielu,wielu zagadek,masowych grobów,utajnionych akt z tamtej strony granicy-długo, długo nie.

Tylko nie o polityce... Moderator

15 lipca 2013 23:02 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Poczytalam sobie dzisiaj stare posty z czasow kiedy nie bylo mnie jeszcze na tym forum.Asik,Mycha jestescie bardzo mądre kobiety-tylko tyle chce powiedziec.I chociaz czesto sie tu wygłupiam dzis wieczór mówie całkiem poważnie.Dobranoc wszystkim.

a ja uwazam, ze kazdy czlowiek jest madry na swoj sposob... nie ma ludzi glupich...
to jest moje zdanie ...
15 lipca 2013 23:09
Asik -my tych dylematów i prawd nie rozwiążemy i dobrze wiesz o tym-co najwyżej sobie ponarzekac na władzę możemy i tyle naszego.Historia Polski od najstarszych czasów istnienia państwa była przekłamywana i wciąż jest i myslisz ,że kiedys będzie inaczej????Wątpię.Każdy kraj na świecie ma takie prawdy niewyjaśnione i co? I świat sie kręci codziennie...nic nie zrobisz.....A,że boli? To boli poczucie patriotyzmu Asik.i rozczarowania dla kolejnej ekipy u władzy i jeszcze będzie długo bolało albo zawsze/raczej to drugie/.
15 lipca 2013 23:15
kasia63

Asik -my tych dylematów i prawd nie rozwiążemy i dobrze wiesz o tym-co najwyżej sobie ponarzekac na władzę możemy i tyle naszego.Historia Polski od najstarszych czasów istnienia państwa była przekłamywana i wciąż jest i myslisz ,że kiedys będzie inaczej????Wątpię.Każdy kraj na świecie ma takie prawdy niewyjaśnione i co? I świat sie kręci codziennie...nic nie zrobisz.....A,że boli? To boli poczucie patriotyzmu Asik.i rozczarowania dla kolejnej ekipy u władzy i jeszcze będzie długo bolało albo zawsze/raczej to drugie/.

Ale większosc krajow ma swoją torzsamosc. A my? Ją tracimy. A przy okazji nie narzekam tylko na wladze. My tez jestesmy czescia tego kraju. A mowiac to...ubolewam równiez nad sobą :)