Dziewczyny, podpowiedzcie proszę na jakich stronach szukacie sprawdzonych ogłoszeń o pracę opiekunki?
Ja znalazłam pracę przez portal - (usunięte). Wśród wielu ofert wybrałam raz pracę w Berlinie, a raz w Hamburgu. We wszystkim mi pomogli i szczerze mówiąc, to zgadam się z tym co piszecie powyżej - nie wyobrażam sobie poszukiwania wyjazdu samemu...
Dziewczyny, podpowiedzcie proszę na jakich stronach szukacie sprawdzonych ogłoszeń o pracę opiekunki?
Jak szukam to melduję się we wszystkich sprawdzonych firmach i czekam na pierwszą fajną ofertę. Wtedy dopytuję o szczegóły i podejmuję decyzję o wyjeździe lub nie.
I zawsze wszystko było zgodne z opisem?
Bardzo Wam dziekuje. Ciagle probuje, przegladam tez rozne grupy z opiniami, ale zdania sa podzielone. Mowie troche po niemiecku, ale ciagle nie jestem pewna czy sobie poradze. Moze najpierw zrobie jakis kurs w Polsce. Co myslicie o szukaniu ofert na niemieckich stronach na wlasna reke?
Jeśli na własną rękę to na dzień dobry zaliczka i tygodniówki, jeśli na czarno to na początek odwypadkowe plac sobie a po mc, 2 + z 300e.do zarobku na co miesięczne ubezpieczenia.w AOK a później czasowy meldunek.Tak musi być z 1400na początek jeśli prywatnie?
ostroznie z ubezpieczeniem w niemieckich tzw"państwowych " kasach chorych i zameldowaniem . Jak po kontrakcie wracasz do Polski i nie masz tutaj ubezpieczenia zdrowotnego - od dnia powrotu do Polski - to AOK najczęściej po pewnym czasie żadą zapłacenia składek za ten okres . I nie ma zmiłuj się a nie sa to małe kwoty + oczywiście odsetki . Można juz przecież u polskich ubezpieczycieli wykupić opcję ubezpieczenie praca za granicą .