Jak się da, to żeby tego pacjenta nie kulać, to można pas transportowy zamieścic jak siedzi. Tylko trzeba Krankenbet i pacjenta w nim ustawic pilotem do pozycji siedzącej.Jest prościej .
Jak się da, to żeby tego pacjenta nie kulać, to można pas transportowy zamieścic jak siedzi. Tylko trzeba Krankenbet i pacjenta w nim ustawic pilotem do pozycji siedzącej.Jest prościej .
IKM co to takiego?
Mam taki lift i nie wiem już ,co robie żle,ale boli mnie już dolny odcinek kręgosłupa i odzywa sie nerw kulszowy.O ile z umieszczeniem seniora na szelkach nie mam problemu,to najgorsze jest poruszanie liftem po wykładzinie,musze włożyć w to dużo wysiłku i idzie bardzo ciężko.Kiedyś miałam lifta,wykładziny nie było i sprzęt chodził super,a może ja już za stara ?
Lift swoje waży, chory swoje waży , dywan stawia opór, który Kruszynka musi pokonać...
Mam pytanie, moja podopieczna porusza sie przy rolatorze, ma słabe kolana które sie poddczas chodzenia uginają, juz raz sie przewróciła. prosze o pomoc :) Czy zna ktoś skuteczny sposob asekuracju w takim przypadku. dodam że pomieszczenia gdzie sie porusza są wąskie i tak właściwie to musze chodzić za nią bo z boku nie zawsze jest miejsce,
Proponuję upomnieć się o wózek dla bezpieczeństwa jej i Twojego.
Proponuję upomnieć się o wózek dla bezpieczeństwa jej i Twojego.
Mam pytanie, moja podopieczna porusza sie przy rolatorze, ma słabe kolana które sie poddczas chodzenia uginają, juz raz sie przewróciła. prosze o pomoc :) Czy zna ktoś skuteczny sposob asekuracju w takim przypadku. dodam że pomieszczenia gdzie sie porusza są wąskie i tak właściwie to musze chodzić za nią bo z boku nie zawsze jest miejsce,
Tymczasowo , dopóki nie wymyślicie rozsądnego rozwiązania-możesz iść z tyłu i trzymac pdp za porcięta. Na wysokosci pasa. Nie wiem od czego te kolana są słabe, ale moze spróbować obniżyć trochę rolator tak, aby mogła częśc ciała na ręce przeniesc-czyli częsciowo wesprzec się na rolatorze.Ale ktoś by musiał ją tego nauczyć. Wózek - jedyne słuszne wyjście.