O tej godzinie jeszcze nie śpię. Czy to już bezsenność??
To dzisiaj, ale jutro nadrobię zaległości i nikt mnie tutaj już po 21:00 na pewno nie zobaczy :-))).
To jest bezsenność sezonowa.
To dzisiaj, ale jutro nadrobię zaległości i nikt mnie tutaj już po 21:00 na pewno nie zobaczy :-))).
Jak mnie co zdenrwuje to tyz mam bezsennosc,ziolka zaparz to bedzie dobrze :aniolki: :dobranoc1:
Cześć. No sen ładny dzisiaj miałaś, jak widać na obrazku.
Ale dzisiaj pojechałem z Pdp do fryzjera, po róże na urodziny w rodzinie. Po czym do NKD wstąpiliśmy zakupić kryształową zatyczkę do wina.
A że piękna pogoda i słońce, to postanowiliśmy pospacerować po przedmieściu.
Przez cały czas towarzyszył nam zapach jedzenia. A że to pora obiadowa już się zrobiła, to głód poczułem, jak się przekonałem nie tylko ja. Idziemy dalej, no tak!!! Nowa restauracja, wielka, ogromna mongolska Restaurant.
Mijamy ją, ale widzę, że Pdp maca coś w kieszeni. Nagle w tył zwrot i zmiana kierunku. Idziemy tam na obiad i to szybko.
A tam za całe 7,50 EUR można jeść ile chcesz. No to na talerzu przyniosłem: makaron, pieczarki, mun, kaczkę, rybę, krewetki, kalmary, zieloną fasolkę, brokuł, kurczaka, wątróbkę z kurczaka, wołowinę i małże.
Na deser przyniosłem: mango, liczi, kaki, kiwi, ptysia ze śmietaną, takie ciacho brązowe z alkoholem i dwie kulki lodów prawdziwie waniliowych.
Woda z cytyną do picia.
Syty zacząłem obserwować otoczenie. Ooooo, bardzo dużo, bardzo otyłych klientów. Znaczy, nie będę ja tam częstym gościem.
Ale jedzenie wyśmienite, lekkie sosy dopełniły całości.
Ja tez mam problemy ze spaniem :( Biore regularnie 2 tabletki nasenne o nazwie Stilnox .
dla mnie na bezsennosc najlepszy jest spacer wieczorny. nawet z podopiecznym. jak wyjdzie, pooddycha świeżym powietrzem to każdy śpi lepiej. jak mam kogoś na wózku to chociaż wyjeżdżam na balkon a w tym czasie wietrzę mieszkanie. to jest bardzo ważne, wtedy kazdy spi dobrze.
U mnie czesto odwrotnie, bo spac to bym mogla a mogla:dobranoc1:Cukier mam w normie, ale niedoczynnosc tarczycy(zmeczenie to 1 z objawow).
Leki bierzesz ? Na tarczycę .
Ja też się zaliczam do tych co ciężko zasypiają i czasami biorę jakieś tam tabletki ziołowe ale nie zawsze pomogą.Pewnie muszę poprosić mojego lekarza o jakieś na receptę bo to jest męczarnia jak nie idzie zasnąć,ale zacznę od słabszych bo boję się żeby się nie uzależnić. Spacery ani przepracowanie mi nie pomaga.
Biore 50 euthyroxu, moze musze zwiekszyc dawke.