Dwójka to będzie taka trochę podrasowana wersjia OLEDA, które jezeli chodzi o jakies znaczące różnice od pierwowzoru czyli LEDA, róznią się pamięcią systemową. LED ma 32 GB, OLED ma 64. Tak w skrócie. Nie pisze z perspektywy graczki, bo nią nie jestem, ale testera. W dodatkowej pracy testujemy oprogramowanie też i do gierek :).

Pamiętam jak jako dziecko dostałam pod choinkę GameBoy

Wersja Switch z ekranem OLED ma ładniejsze kolory niż na zwykłym ekranie LCD, wyświetlacz też jest troszkę większy, a bateria po roku użytkowania (gram średnio raz w tygodniu) trzyma prawie tyle samo czasu, co na początku, czyli średnio około 5 godzin gry non-stop. Konsola ma 60 GB pamięci i zmieściło się na tym kilka dobrych gier

Konsola Nintendo Switch miała premierę w 2017 roku i ponoć w tym roku ma wyjść następca, czyli Nintendo Switch 2. To dobra wiadomość jak szukacie w miarę przystępnego cenowo podarunku dla dzieci/ wnuków, bo przy premierze nowej konsoli cena starej powinna pójść dość znacząco w dół.
Gry można kupić w formie takich malutkich katridży, albo pobrać online ze sklepu Nintendo. Ja polecam Wszystkim serdecznie grę "Melodia z doliny Muminków", gdzie chodzimy postacią Włóczykija i gramy na różnych instrumentach dla różnych stworzonek, oprawa graficzna i muzyczna bardzo odstresowuje