Odliczam dni 25

19 czerwca 2024 05:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Kika 12 dni dopiero od czwartku. 

tak wiem , ale wpisalem juz zeby nie zapomniec
20 czerwca 2024 05:43 / 4 osobom podoba się ten post
Czwartek   20.06.2024  

Kristenis  2  
Fiore  5 
Dorotee  7 
Crezy  9 zmiana kodu  
Kika 12  
Gusia  13   
Dusia  15  
Luke  24  
Marta  26 
20 czerwca 2024 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
Fiore

tak wiem , ale wpisalem juz zeby nie zapomniec:hihi::przytula:

21 czerwca 2024 05:44 / 5 osobom podoba się ten post
Piatek   21.06.2024  

Kristenis  1 
Fiore  4  
Dorotee  6 
Crezy  8 
Kika 11 
Gusia  12   
Dusia  14  
Luke  23  
Marta  25 
21 czerwca 2024 05:56 / 2 osobom podoba się ten post
Fiore

Piatek   21.06.2024  

Kristenis  1 :ferrari::flaga Polski:
Fiore  4  :radosc:
Dorotee  6 :radosc1:
Crezy  8 :radosc:
Kika 11 :radosc1:
Gusia  12   :radosc:
Dusia  14  :radosc1:
Luke  23  :radosc:
Marta  25 :radosc1:

Kristenis szerokiej drogi i super urlopu. 

Za dwa  będę czekać i na zmianę i na busika. 
21 czerwca 2024 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Kristenis szerokiej drogi i super urlopu. :moje_wakacje:

Za dwa :szampan::szampan: będę czekać i na zmianę i na busika. :-):radosc1:

Ja też równo za dwa tygodnie,tyle że po południu lub wieczorem będę czekała na busa 
21 czerwca 2024 11:51 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ja też równo za dwa tygodnie,tyle że po południu lub wieczorem będę czekała na busa :radosc:

Chyba , że mi rodzina podziękuję wcześniej bo dziś zgłosiłam do agencji fakt niestety zauważyłam , że seniorka sobie popija. Codziennie butelka winka do tego wlewa do szklanki i wstawia do szafki akurat do tej co ja sięgam po talerze. Nie moja kasa, nie moje zdrowie ale czuć od niej alkohol i nie podoba .i się to a do tego wsiada za kierownicę. Ja jestem odpowiedzialna za obydwoje i nie chce trafić za kraty. Agencja mi nie pomoże. Dziś zgłosiłam do agencji . Bierze leki nie wiem jakie bo Pflege przynosi ale potem jest nerwowa skolowaciala mysje że to reakcja alkohol plus leki. 
Zobaczy y jak się to rozstrzygnie. 
21 czerwca 2024 12:11 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Chyba , że mi rodzina podziękuję wcześniej bo dziś zgłosiłam do agencji fakt niestety zauważyłam , że seniorka sobie popija. Codziennie butelka winka do tego wlewa do szklanki i wstawia do szafki akurat do tej co ja sięgam po talerze. Nie moja kasa, nie moje zdrowie ale czuć od niej alkohol i nie podoba .i się to a do tego wsiada za kierownicę. Ja jestem odpowiedzialna za obydwoje i nie chce trafić za kraty. Agencja mi nie pomoże. Dziś zgłosiłam do agencji . Bierze leki nie wiem jakie bo Pflege przynosi ale potem jest nerwowa skolowaciala mysje że to reakcja alkohol plus leki. 
Zobaczy y jak się to rozstrzygnie. 

Cóż,często się zdarza że podopieczni sięgają po alkohol. "Moi" nie jeździli autem,więc zagrożeniem dla innych nie byli. Kiedyś spytałam lekarza rodzinnego jednej z pdp,czy i jaki wpływ  ma połączenie przyjmowanych leków i alkoholu. Powiedział mi -daj spokój,zawsze lubiła sobie kilka lampek wina dziennie wypić i też brała leki,na nadciśnienie czy na cukier. Nie odbieraj jej przyjemności,niewiele ich ma ,w jej wieku chyba tylko papierosy i winko zostały,przyjaciele już dawno odeszli na zawsze . Miała 93 lata. Nie działo się nic szczególnego ani groźnego,postawiłam więc kiedyś lampkę z winem na stoliku przy telewizyjnym fotelu,a jak zdziwiona zapytała O!?,to powiedziałam ,że chyba przyjemniej degustować winko w spokoju i otwarcie,niż szybko gdzieś w kuchni. Masz rację powiedziała,za stara jestem żeby się chować albo czegokolwiek wstydzić. I wiesz co,piła mniej 
Tutaj też w południe pierwsza lampka secta,po południu winko w knajpce,wieczorem winko do kolacji. Tak robiła całe życie,nie zmieni się z dnia na dzień. A ja nie jestem od resocjalizacji ,na którą zresztą za późno 
21 czerwca 2024 13:27
Gusia29

Cóż,często się zdarza że podopieczni sięgają po alkohol. "Moi" nie jeździli autem,więc zagrożeniem dla innych nie byli. Kiedyś spytałam lekarza rodzinnego jednej z pdp,czy i jaki wpływ  ma połączenie przyjmowanych leków i alkoholu. Powiedział mi -daj spokój,zawsze lubiła sobie kilka lampek wina dziennie wypić i też brała leki,na nadciśnienie czy na cukier. Nie odbieraj jej przyjemności,niewiele ich ma ,w jej wieku chyba tylko papierosy i winko zostały,przyjaciele już dawno odeszli na zawsze . Miała 93 lata. Nie działo się nic szczególnego ani groźnego,postawiłam więc kiedyś lampkę z winem na stoliku przy telewizyjnym fotelu,a jak zdziwiona zapytała O!?:zaskoczenie1:,to powiedziałam ,że chyba przyjemniej degustować winko w spokoju i otwarcie,niż szybko gdzieś w kuchni. Masz rację powiedziała,za stara jestem żeby się chować albo czegokolwiek wstydzić. I wiesz co,piła mniej :-). 
Tutaj też w południe pierwsza lampka secta,po południu winko w knajpce,wieczorem winko do kolacji. Tak robiła całe życie,nie zmieni się z dnia na dzień. A ja nie jestem od resocjalizacji ,na którą zresztą za późno :oczko:

Nie robiła tego w tamtych tygodniach. W tym zaczeka i to na fest. Jak ja ja proszę, żeby kupiła i zajateila to i tamto dla seniora to nie ma czasu. W końcu agencja da znać synowi..po tym alkoholu chodzi poirytowana i zła a może to jest wynik połączenia z lekami. Nie chcę mieć potem kłopotów. 
21 czerwca 2024 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Cóż,często się zdarza że podopieczni sięgają po alkohol. "Moi" nie jeździli autem,więc zagrożeniem dla innych nie byli. Kiedyś spytałam lekarza rodzinnego jednej z pdp,czy i jaki wpływ  ma połączenie przyjmowanych leków i alkoholu. Powiedział mi -daj spokój,zawsze lubiła sobie kilka lampek wina dziennie wypić i też brała leki,na nadciśnienie czy na cukier. Nie odbieraj jej przyjemności,niewiele ich ma ,w jej wieku chyba tylko papierosy i winko zostały,przyjaciele już dawno odeszli na zawsze . Miała 93 lata. Nie działo się nic szczególnego ani groźnego,postawiłam więc kiedyś lampkę z winem na stoliku przy telewizyjnym fotelu,a jak zdziwiona zapytała O!?:zaskoczenie1:,to powiedziałam ,że chyba przyjemniej degustować winko w spokoju i otwarcie,niż szybko gdzieś w kuchni. Masz rację powiedziała,za stara jestem żeby się chować albo czegokolwiek wstydzić. I wiesz co,piła mniej :-). 
Tutaj też w południe pierwsza lampka secta,po południu winko w knajpce,wieczorem winko do kolacji. Tak robiła całe życie,nie zmieni się z dnia na dzień. A ja nie jestem od resocjalizacji ,na którą zresztą za późno :oczko:

Nie robiła tego w tamtych tygodniach. W tym zaczeka i to na fest. Jak ja ja proszę, żeby kupiła i zajateila to i tamto dla seniora to nie ma czasu. W końcu agencja da znać synowi..po tym alkoholu chodzi poirytowana i zła a może to jest wynik połączenia z lekami. Nie chcę mieć potem kłopotów. 
22 czerwca 2024 07:22 / 4 osobom podoba się ten post
Sobota  22.06.2024  

Fiore  3  
Dorotee  5 
Crezy  7  
Kika 10  
Gusia  11   
Dusia  13 
Luke  22  
Marta  24 
23 czerwca 2024 07:02 / 5 osobom podoba się ten post
Niedziela   23.06.2024