Powitajki przy kawie 77

17 czerwca 2024 09:58 / 4 osobom podoba się ten post
u mnie zapowiada się słońce dziś
17 czerwca 2024 10:09 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek Opiekunkowo. Witam jeszcze z tarasu,popijam kawkę,czytam wiadomości,słucham śpiewu ptaków. Ciepłej ale niebo ale zachmurzone . Dostanie mi się od miłośników kotów,ganiam dwa nas odwiedzajace bo podgryzają hortensje,"psik,psik,już was nie ma ".
Czekam dzisiaj na telefon od pflege,od jutra będą rano przychodzić zakładać pedepci podkolanówki. Mają dzisiaj powiedzieć,o której się pojawiają. Prosiłam żeby seniorkę obsłużyli jako ostatnią,poranną pacjentkę,może uda się ok 10tej . Muszę też skoczyć do apteki odebrać leki. Czeka mnie jeszcze w tym tygodniu wizyta z babcią u lekarza rodzinnego i USG tarczycy.
Zaczyna się robić trochę nerwowo ,czas szybko leci a agencja nie ma nikogo na zmianę. To nie mój problem,wyjeżdżam 5.07,ale nieładnie,bo rodzina wie o tym ode mnie a koordynatorka niemiecka oficjalnie tego rodzinie nie powiedziała. O tym że mają trudności ze znalezieniem zmienniczki też wiem tylko ja. Oby znalazł się ktoś,kto zostanie przynajmniej do końca zlecenia. Jak zadzwonią do mnie,to "uaktualnię " dane,jest trudniej niż kiedy przyjechałam pierwszy raz we wrześniu czy nawet ostatnio w styczniu. Cóż,agencja malutka,opiekunek ma mniej niż 30,chyba podpowiem córce,żeby szukała innych agencji. Plusem tutaj jest to,że niemiecka koordynatorka zna wszystkie opiekunki osobiście. Wydawałoby się, potrafi dopasować zmienniczkę do podopiecznej,niestety tak nie jest w przypadku mojej babci,o czym już dwa razy miałam okazję się przekonać . Myślę że nie przedstawiają stanu faktycznego,najważniejsze że z pdp można dogadać się po polsku,więc myślą że każdy sobie poradzi. Niestety nie,jest dużo do ogarniania w niemieckiej "szprache ". To ze mną tylko tak dobrze się im trafiło .
Dobrego dnia życzę,czas babcię namówić żeby z łóżka wyskoczyła 
17 czerwca 2024 17:19 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dzień dobDzry Opiekunkowo 😊 może nie będzie padać :bzy_bzy:
Ninciu mi wieku temu kuzyn jak poszłyśmy wygrzewać się na słońce ☀️ powiedział " o żmije wypełzły":aniolki:

Jako certyfikowana a może wkrótce i podwójna teściowa , chyba bym się nie obraziła :) Co najwyżej zdjęłabym sanglasy z nosa i spojrzała spod oka.
Poza tym całkiem ładnie i sssssłońce .
Dzien dobry Forum . 
17 czerwca 2024 17:20 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Alternatywnie można wypić po drodze :-)

Smacznego 
18 czerwca 2024 06:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś już wtorek 18 czerwca. Szybko czas leci. 
Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
18 czerwca 2024 06:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo wszystkim miłego dnia 
18 czerwca 2024 08:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u nas dziś ukrop do 30st. ☀️  Jedziemy do córki która ma ogródek,można się opalać.Spokojnego dnia wszystkim 
18 czerwca 2024 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Wszystkim ☺️ Dzisiaj w Munster (Hessen) 27 stopni, czyżby przedsmak lata...?
18 czerwca 2024 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Chociaż jedna co wina nie wozi w walizce :lol2:

Teraz druga żadnych alkoholi nie wożę  
18 czerwca 2024 09:21 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 ogrodnik dalej wyje za oknem, nigdzie nie wyjdę 
Jutro miły gość na śniadaniu 
18 czerwca 2024 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,w końcu słońce od rana i tylko białe obłoki wędrują po błękitnym niebie ☀️,może dzień bez deszczu?. O 10:16 pierwszy raz pflege przyjdzie założyć pdp podkolanówki. O 12tej Aga zacznie sprzątać a ja z pdp na 13tą do lekarza. Będzie się działo 😉. Jak deszcz się nie pojawi to jakiś dłuższy spacer zaliczymy. Wczoraj oglądałam mecz Francja-Austria. Moim zdaniem Austriacy byli lepsi mimo strzelonego samobója 😉. Strach się ich nie bać,będzie ostro w meczu z Polską.Lewandowskiego pewnie "uszkodzą " jeśli będzie grał. Cóż,jestem jego fanką ale może lepiej gdyby grali bez niego? Nie byłoby "gdzie Lewy "tylko grali by całym zespołem jak z Holendrami. Oby krew się nie lała jak wczoraj 
Pięknego,słonecznego wtorku życzę 
18 czerwca 2024 09:35 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 ogrodnik dalej wyje za oknem, nigdzie nie wyjdę :chaplin:
Jutro miły gość na śniadaniu :gathering:

Nie lubię tego wycia,ale bardzo lubię zapach świeżo skoszonej trawy 
18 czerwca 2024 10:58 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie lubię tego wycia,ale bardzo lubię zapach świeżo skoszonej trawy :-)

ojejku tak!!!... świeża trawka.. zawsze cieszy tak samo :) :) i do tego promienie słoneczka i kawusia na tarasie.. to jest życie ;)
18 czerwca 2024 11:24 / 4 osobom podoba się ten post
Witam was. Ja jeszcze urlopuję, załatwiam nowy dowód. Ostatnio oddałam nawet laptopa do przeglądu bo mi taczpad przestał działać. Poza tym po staremu Miłego dnia wam życzę.
18 czerwca 2024 13:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  przyjemnego popołudnia życzę