Powitajki przy kawie 77

09 stycznia 2025 05:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawa już zaparzoną ☕. 
Czekam....
Miłego dnia opiekunowo. 
09 stycznia 2025 08:03 / 3 osobom podoba się ten post
09 stycznia 2025 08:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Kawa już zaparzoną ☕. 
Czekam....
Miłego dnia opiekunowo. 

Na co czekasz? Poczęstuję się jedną filiżanką kawy Czeka mnie dzisiaj wizyta w urzędzie. Mam nadzieję, że nie trafię na żadną zołzę. Kilka razy miałam nieprzyjemne sytuacje z urzędasami.
09 stycznia 2025 09:05 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie całą grupę. Przeprosiłam się z kurtką jesienną, a zimową odłożyłam na jakiś czas. 

09 stycznia 2025 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry nawet nie wiem na  100 % jaki dzisiaj dzień .Mam tydzień wolny od pracy i leżę zakopana w pościeli i to nie sama .Że mną 🐱 🐱 wylegują się też zadowolone .
Dobrego dnia :pije kawe:

Wylegujcie się, swoje przepracowałaś.  Czekam do soboty i też przejdę w stan spoczynku na dwa dni. Wszystko mam porobione, zaczynam doceniać wolne weekendy. 
09 stycznia 2025 12:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunowi w piękne,zimowe południe z Bensberg. Wczoraj dotarłam, później policzę ile dni mam do przepracowania i dołączę do odliczajek. Za oknem piękny widok aż wychodzić się z domu nie chce. Muszę jednak zrobić zakupy to i spacer zaliczę bo z podopieczną na wózku nigdzie się raczej nie wybierzmy.
Dobrego, spokojnego dnia życzę wszystkim 
09 stycznia 2025 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Sen zimowy ? 

Już się obudzilam . Nie ze snu zimowego ale przeniosłam się z wolnego,trochę w domu,sporo na wyjazdach do opiekunkowej rzeczywistości 
09 stycznia 2025 18:53 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wieczorowa poraczas na pakowanie ,bo w sobotę wieczorem mam busa miłego wieczoru wszystkim 
09 stycznia 2025 18:55
Anetaaa

Mogłabym ci wiele o tym napisać. Musisz sobie kupić dobry probiotyk, weź przez tydzień po 1 tabletce dwa razy dziennie. To jest bezpieczne i jak zadziała to tylko na plus.

Dziękuję za radę 
10 stycznia 2025 09:10 / 4 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo - weekendowo
U nas dzisiaj spadło 22 cm śniegu i mimo plusowych temperatur na dworze biało i nawet z domu nie chce się wyjść. Tylko lawiny z dachu spadają i pod oknami zrobiły się wielkie śniegowe zaspy.
Miałam dziś jechać do powiatu na małe zakupy, ale chyba odpuszczę sobie - przeżyję na zapasach do przyszłego tygodnia, a za dwa to już w Berlinie będę się kręcić.
Miłego weekendu wszystkim
10 stycznia 2025 09:12 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo. Na niebie mleko ktoś rozlał,dobrze że wczoraj sporo śniegu napadało i utrzymał się na drzewach,krzewach i trawie, rozjaśnia trochę widok za oknem. Po powrocie na sztelę nie zastałam większych zmian ,niestety podopieczna chodzi coraz słabiej .
Wyjścia na wózku,w domu zmusilam Ją wczoraj do małych rundek po mieszkaniu przy rolatorze. Liczę na to że zechce kontynuować domowe spacerki. Nogi nie chcą się Jej słuchać ale wizja tego,że może zostać kiedyś uwięziona w łóżku,motywuje Ją do wysiłku.
Pierwsze dwa dni za mną. Spokojnie i po staremu. Poranki nadal tylko moje co mnie bardzo cieszy. I w pracy,i w domu najbardziej lubię tę porę dnia, taką na zwolnionych obrotach. 
Życzę wszystkim dobrego dnia 
10 stycznia 2025 09:29 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry Opiekunowi w piękne,zimowe południe z Bensberg. Wczoraj dotarłam, później policzę ile dni mam do przepracowania i dołączę do odliczajek. Za oknem piękny widok aż wychodzić się z domu nie chce. Muszę jednak zrobić zakupy to i spacer zaliczę bo z podopieczną na wózku nigdzie się raczej nie wybierzmy.
Dobrego, spokojnego dnia życzę wszystkim :piekna_zima2:

Witaj gusiu. Bardzo ładne widoki. U mnie jeszcze nie ma śniegu, wczoraj przez chwilę myślałam, że wróciła jesień.  Możliwe, że  w weekend coś się zmieni. Witam serdecznie całe forum, śpieszę się bo wstałam dzisiaj późno. Miłego dnia, spokojnej pracy i zdrowia wszystkim życzę.
11 stycznia 2025 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry,w domu cieszymy się na weekend,w naszej pracy czwartek,piątek czy niedziela,nie różnią się niczym specjalnie. U mnie jeszcze cichutko,śniadanie czeka na podopieczną. Przyglądam się drzewom na których utrzymało się trochę śniegu,wyglądają świątecznie . Lubię tutaj widok za ogromnym oknem w salonie,mogę siedzieć,patrzeć i rozmyślać .
Jeden dzień prawdziwej zimy ze śniegiem a w miasteczku wielkie poruszenie . Wczoraj w kawiarni właśnie zimowy czwartek był głównym tematem rozmów. Nikogo nie cieszył świat w białej szacie,tylko narzekanie na utrudnienia w poruszaniu się i z ulgą odetchnęli ,że już tylko wspomnienie po śniegu zostało . Ja lubię jak zimą śniegiem sypnie,świat wydaje się taki czysty ,dostojny i lepszy. 
Dzisiaj tylko zakupy,wybiorę się na poszukiwanie dobrego kurczaka,jutro zdecydowałyśmy się na hunersuppe,będę gotowała rosół ,może jakiś kawałek wołowego ,rosołowego dorzucę . My jemy rosół z makaronem,tutaj sam,tylko z marchewką i mięsem z rosołu . Może zrobię ulubione przez Mleczko kluseczki z kaszy mannej  .
Ide budzić moją dziewczynę ,szkoda dnia na długie wylegiwanie się w łóżku .
Dobrego dnia życzę 
11 stycznia 2025 12:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Tak tak niby na urlopie a ja już na nogach. Zimno w domu i trzeba było wstać i rozpalić w piecu. Niestety nie udało nam się przejść na te święta do nowego. Cóż nie placze. Wielkanoc maż mi obiecał, że będzie już w nowym domu. Mąż do tego chory i leki mu podałam. Ja już lepiej to teraz On smarkaty i kaszlący. Dziś mimo niedzieli  szczerze muszę ogarnąć trochę dom bo dopiero mam dziś siłę. Mąż robi różne prace na nowym domu więc na starym mu tyłka nie zawracam. 
Jutro ostatnie drobne zakupy i wezmę się za gotowanie . Śledzi kilka rodzajów i galaretę już mam. Uszka zamówione więc nie lepię. Jutro na spokojnie sobie sama wszystko zrobię. 
Spokojnej  niedzieli opiekunowo..
Luke szerokiej drogi i super urlopu. :prezenty_swiateczne:

Dusiu,gratuluję spełnienia marzeń o nowym domu👍
I niech Wam się szczęśliwie w nim żyje