19 sierpnia 2023 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
LukeKika67, Twoje połączenie na reiseauskunft. de wynosi mnie 139,80. Ja znalazłem połączenie z Monachium (ok.11.30) przez Cheb, Pragę do Bohumina (ok. 20.50) za 51,90. Piszę o tym, bo też myślałem trzeci raz przejechać się pociągiem. Nie wiem, z jakiej stronki korzystasz, czy kupujesz bilet w kasie.
Córka mi zamawia bilety, nie wiem z jakiej strony korzysta, ale z Prien do Salzburga około 18 euro kosztuje, z Salzburga do Wiednia prawie 60 euro z miejscówką. Z Wiednia do Zebrzydowic od 67 zł do 180 zł w zależności od promocji i kiedy kupujesz.
Wychodzi niecałe 100 euro więc mniej niż za busa.
Kiedyś byłam zmuszona kupić bilet do Polski w kasie we Wiedniu, zabuliłam 70 euro, ale wszystko oddała mi firma.
Tutaj mogę lata nawet samolotem, ale czasowo tyle samo wychodzi co pociągiem i jeszcze w Monachium to lotnisko niefortunnie usytuowane, z Pyrzowice nie ma bezpośredniego połączenia do Monachium, trzeba w Warszawie się przesiadać. Może jakbym w Monachium pracowała to ten samolot by wchodził w grę, a tak to pociąg jest super. Musiałam ograniczyć ilość bagaży, ale zawsze można wysłać paczkę.
Tak dla ciekawostki jeszcze dopisze, że na ten pociąg Wiedeń - Warszawa niestety bilety można internetowo rezerwować najpóżniej 3 dni przed wyjazdem, potem tylko w kasie, no cóż raz mi się zapomniało i musieli zapłacić dość dużo za moją podróż, ale przymknęło oko.
Nie wiem jeszcze ile by kosztował bilet z Wiednia do Bohumina, ale jak córka sorawdzonych to napiszę, podobno jeszcze taniej niż jak się wyjedzie do Polski.
Czas podróży skrócony o połowę :radosc1
No i niestety biletu u konduktora już teraz nie kupisz.