Wczorajszy gulasz , ziemniaki , kapusta czerwona , ogórek kiszony polski:gotowanie:

Wczorajszy gulasz , ziemniaki , kapusta czerwona , ogórek kiszony polski:gotowanie:
Powtórka .Właśnie wyjęłam z zamrażarki wątróbkę wieprzową.Kroje ja poprzecznie w plastry jak najcieńsze .Takie jak ciasto na strudel .Na patelni wątróbka puchnie , jest mięciutka . Kiedyś chodziłam na kurs małej gastronomii i wiele mykow przyswoiła .Ten kurs był mi potrzebny dla poszerzenia horyzontów kulinarnych .Spróbujcie a zobaczycie różnice .:mniam:
Ale mi smaka narobiłaś na tę wątróbkę w cieniutkich plasterkach :mniam:. Musi być koniecznie z grilla czy może być na patelni grillowej usmażona? I jak,tak minuta-dwie z każdej strony?
Przycupnelam sobie w obiadowym i tak sobie myśle.Tak w ogóle.Mianowicie jaki ten człowiek - czyli ja ?, może być przewrotny. U mnie właśnie dziś wątróbka - cielęca. O ile z drobiowa nie mam problemu, tak teraz widzę tego cielaka przed oczami ?. Poważnie. No nie zjem .
Wierzę i rozumiem. Cielęcina czy króliki nie dla mnie,też od razu te żywe słodziaki mam przed oczami :-(.