05 listopada 2021 18:49 / 5 osobom podoba się ten post
opiekunkolandCześć!
Po kilku niemiłych doświadczeniach z busami, postanowiłam przerzucić się na samolot i była to świetna decyzja. Jest mi o tyle łatwiej, że mam działalność.
Z ciekawości zapytam: w firmach widać coś, żeby się zmieniało, jeśli chodzi o wybór środka transportu czy nadal tylko busy wchodzą w grę?
Od lat wyjeżdżam za pośrednictwem agencji. Narzucano mi swoje busy, ale nigdy nie zmuszano. Zawsze sama wybierałam środek transportu, najczęściej samolot. Tylko w ubiegłym roku, ze względu na pandemię i brak lotów, jechałam busem. Ale też sama busa wybrałam, z mojego miasta. Niestety, firmy zwracają określone kwoty,łącznie 100-150 euro najczęściej w obie strony, więc dopłacać musiałam sama. Mam jednak szczęście do chwilowych rodzin. To one zwracały mi różnicę, wyposażały w kieszonkowe na drogę, i robiły prezenty gwiazdkowe nawet jeśli wyjeżdżałam przed świętami.
Dzisiaj pierwszy raz wyjeżdżam z firmą, która wozi tylko i wyłącznie swoim transportem. Musiałam do nich dojechać na własny koszt i opłacić dzisiejszy nocleg ,bo wyjazd jutro z samego rana. Wszystkie inne warunki mi odpowiadają, więc nie marudzę. Nikt mnie przecież nie zmuszał do wyjazdu z nimi.