Powitajki przy kawie 66

12 sierpnia 2021 08:54 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-)pogoda taka w sam raz:moje_wakacje:
Dzisiaj już czwarta runda . Jesteśmy coraz lepsze , 1h szybkim krokiem pałając cały czas . Potem jeszcze popełniłam w ogrodzie . Róże poprzycinalam:adorator:

Dziś na pauzie idę na tenisa. Tylko nie przekręc   , żeby nie było, że na co innego do ogrodu poszłam 
12 sierpnia 2021 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dziś na pauzie idę na tenisa. Tylko nie przekręc   , żeby nie było, że na co innego do ogrodu poszłam :-)

Na Denisa
12 sierpnia 2021 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Na Denisa:-)

Nie znam delikwenta ale się rozejrzę w niedzielę rano , bo to pewnie ten , co mu się po łykendowych balangach przy lądowaniu podwozie nie otwiera. Pewnie i tak trenuje tylko przed kompem to i kondycja licha.
12 sierpnia 2021 10:15 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie znam delikwenta ale się rozejrzę w niedzielę rano , bo to pewnie ten , co mu się po łykendowych balangach przy lądowaniu podwozie nie otwiera. Pewnie i tak trenuje tylko przed kompem to i kondycja licha.

12 sierpnia 2021 10:33
dorotee

:gotowanie::narty:

Tak to można ująć odnosnie rzeczonego pana. Cieszę się , że wszystko jasne. Zawsze lepiej dojść do sedna , zapytać się niż powielać nieprawdziwe informacje 
12 sierpnia 2021 11:33 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Trudno jest w takiej sytuacji zadowolonych znaleźć. Podczas takich klęsk każda infrastruktura zatrzęsie się w posadach. Nawet niemiecka. Nie chodzi tylko o wynagrodzenie pomocników, ale też o nowy start, pomoc finansową dla powodzian. Tak szybko się to nie skończy i politycy może będą musieli pomyślec o przesunięciu częsci budżetu na ten cel choćby z budżetu wojska .

Z jednej strony to prawda ale państwo ma chyba taki fundusz na czarną godzinę. Nie jestem do końca poinformowany ale ponoć tak to powinno funkcjonować. Prawdopodobnie Niemcy a w szczególności mój dziadek nie przepada za Merkel też z innych powodów. Nastroje są słabe chyba wszędzie i każdy patrzy na koniec pandemii żeby wrócić do normalności. Ale czy wrócimy.. Dzień dobry wszystkim, spokojnej pracy.
12 sierpnia 2021 12:06 / 2 osobom podoba się ten post
Edward

Z jednej strony to prawda ale państwo ma chyba taki fundusz na czarną godzinę. Nie jestem do końca poinformowany ale ponoć tak to powinno funkcjonować. Prawdopodobnie Niemcy a w szczególności mój dziadek nie przepada za Merkel też z innych powodów. Nastroje są słabe chyba wszędzie i każdy patrzy na koniec pandemii żeby wrócić do normalności. Ale czy wrócimy.. Dzień dobry wszystkim, spokojnej pracy.

Mają budżet , ale obywatele niemieccy  uważają, że jest zbyt skromny. Więcej na niemieckojęzycznych stronach przeczytasz, gdzie się wypowiadają swobodnie. Nie przepadają za Merkel to fakt- zwłaszcza teraz w tych trudnych czasach, gdzie jak słusznie zauwazyłeś , duch opadł wszędzie . Mam ciągle nadzieję, że normalność wróci, może nie taka jak sprzed pandemii i nie tak prędko, ale pomału uczymy się z tym życ i to już jest chyba początek? Jak sądzisz?
12 sierpnia 2021 12:33 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mają budżet , ale obywatele niemieccy  uważają, że jest zbyt skromny. Więcej na niemieckojęzycznych stronach przeczytasz, gdzie się wypowiadają swobodnie. Nie przepadają za Merkel to fakt- zwłaszcza teraz w tych trudnych czasach, gdzie jak słusznie zauwazyłeś , duch opadł wszędzie . Mam ciągle nadzieję, że normalność wróci, może nie taka jak sprzed pandemii i nie tak prędko, ale pomału uczymy się z tym życ i to już jest chyba początek? Jak sądzisz?

Co my możemy? Musimy się dostosować tak jak do tej pory. Nas maluczkich i tak mało kto słucha, możemy sobie tylko ponarzekać. Z tego co widzę w Niemczech jest podobnie, są zwolennicy i przeciwnicy władzy ale ja bym się wolał nie pchać na stołek kanclerza. Więc pozostanę przy swoim narzekaniu i krytykowaniu.
12 sierpnia 2021 13:02
Edward

Co my możemy? Musimy się dostosować tak jak do tej pory. Nas maluczkich i tak mało kto słucha, możemy sobie tylko ponarzekać. Z tego co widzę w Niemczech jest podobnie, są zwolennicy i przeciwnicy władzy ale ja bym się wolał nie pchać na stołek kanclerza. Więc pozostanę przy swoim narzekaniu i krytykowaniu. :-)

Słuszna konkluzja. Można mieć aspiracje , ale to zawsze się wiąże chociażby ze zwiększoną ilością obowiązków. Pierwsze pytanie, to czy by się sprostało wyzwaniu :) 
Zatem róbmy co możemy 
13 sierpnia 2021 05:49 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek trzynastego i w piątek, a co tam. Wczorajszy dzień mignął jak strzała, o 20.30 z obowiązku poszłam zajrzeć na dół i pięknie powiedziałam dobranoc. Pędem do łóżka, bo miałam obcykany fajny film. A teraz... kawa już pachnie, planów żadnych narazie nie mam. No to alleluja i do przodu Opiekunowo. 
13 sierpnia 2021 06:35 / 7 osobom podoba się ten post
Witam.  tych co jeszcze i tych co już Ja ta pierwsza bo seniorka śpi do 7.30 więc nie mam potrzeby zrywania się tak wcześnie ale oczywiście nie śpię już od około 6. Okno otworzone i przyjemny ranny chlodek wpada do pokoju. Na dziś znowu około 30 stopni ale to podobno ostatnie dni tropików a potem już normalnie lato. Wszystkim spokojnego dnia i głowa do góry chociaż to piątek 13-tego . 
13 sierpnia 2021 07:44 / 6 osobom podoba się ten post
Pogodnego dnia! ;) 
13 sierpnia 2021 08:32 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przyjemnego, bezstresowego dnia i całego weekendu życzę 
13 sierpnia 2021 08:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w piątek. Ten piątek :) Nigdy nie byłam przesądna, nawet ducha w życiu nie widziałam, co się niektórym zdarza  nadzwyczaj często  -za to potrafię czytać w myślach  W jakies działania fatum nie wierzę, bo po to nam rozum Bozia dała, aby go używać a nie być kompletnie bezwolnym. Kto wierzy w gusła temu dooopa uschła, czy zwiędła :) Jak mawiała moja babcia 
A u mnie dzień gospodarczy. Jutro dzien wolny i spotkanie z Jolą - poplyniemy do kantonu Uri parowcem, jak wcześniej chciałyśmy.
Spokojnego dnia życzę.
13 sierpnia 2021 09:59 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo drugi piątek na zleceniu
Od dzisiaj lekka odmiana , przylatuje syn pdp 
.Różnie to bywało z to odwiedzinami . Syn ok , ale pdp trochę gra sobie