A "zesczym "te knedelki jeśli można spytać?
Bo coś tak tajemniczo dzisiaj :oczko1:
A "zesczym "te knedelki jeśli można spytać?
Bo coś tak tajemniczo dzisiaj :oczko1:
A "zesczym "te knedelki jeśli można spytać?
Bo coś tak tajemniczo dzisiaj :oczko1:
Ze sliwką są najlepsze Topfenknödel obtaczane w słodkiej skorupce z bułki tartej i cukru. Kiedys Mleczko zamieszczała przepis. Nie ma nic lepszego. -p o e z j a .
Teraz to tylko że śliwka tak jak Jan pisze, polanę roztopionym maselkiem lub smietanka i cynamon. Ja takie robię ale serwuje też z mięsem lub z pieczarkami i wtedy że skwarkami lub odsmażane na brązowo. Cholera ale mi smaku narobił:smiech3: i napewno zrobię po powrocie do domciu. :gotowanie::nerwowa kucharka:
Moim kolejnym obiadem będzie makaron z łososiem lub kurczak ze szpinakiem ale jeszcze nie jestem pewna :)
https://latweprzepisy.com/kurczak-z-szpinakiem/
https://latweprzepisy.com/makaron-z-lososiem-i-szpinakiem/
Szczególnie ta skorupka smaczku wyjątkowego nadaje :-)
Ze śliwką najlepsze. Chociaż jadłam kiedyś, u niemieckiej koleżanki, z morelami z dodatkiem sosu waniliowego, takiego domowego, z prawdziwą wanilią -bardzo smaczne były :mniam:
Pomimo wymaganej w zaistniałej sytuacji empatii-
ZAKAZ WPUSZCZANIA BORDERLAJN DO KUCHNI!
TO, ŻE MALTRETUJE WARZYWA,
TO MOŻE I DOBRZE()
ALE SOBIE KRZYWDĘ ZROBI.
I UCHOWAĆ NOŻE!!!
???°
Zaraz w ucho dostaniesz Panie Janie :)
Tylko noże "uchowaj ",żeby krew się nie polała , bo naprawdę zmaltretuje warzywa czy coś :-)