A jak podała teraz BiełTA, w Białowieży przeciw niewiernym skierowano korpus Wojowników Maryi
?
A jak podała teraz BiełTA, w Białowieży przeciw niewiernym skierowano korpus Wojowników Maryi
?
08
Jak tam rekonesans??? :figiel:
Siedzę w Zugu zmordowana ale szczęśliwa prezenty kupione :yahoo:b.dobre ceny zważywszy na inflację w Pl?
Wojownicy Maryji....zastanawiam się co to ma wspólnego z wiarą ?co będą z niewiernymi robić?
Szerloku, to zdjęcie jest zrobione w Niepokalanowie, w czerwcu roku 2019 a przedstawia mężczyzn, Wojowników Maryi, ze Skarbimierza.
No wiem ?
Celowo zamieściłem jako przeciwwagę Twoich kolorowych parasolek
Racja, te parasolki... . :smiech3:?
A u mnie mija spokojnie ,z dala od politycznych dyskusji. 3,5 godzinny spacer dobrze mi zrobił. Chyba Malgi się dolesiła w weekend, a ja się dzisiaj dopowietrzyłam ?. Szkoda że okolicę mogłam podziwiać w odcieniach szarości. Słonko nie wyjrzało nawet na chwilę. Już wiem, że do Netto czy Edeki potrzebuję 15min spacerkiem albo 10 szybkim marszem. Niecałe pół godziny i byłam w Heimbach. Fajne dwa sklepiki odkryłam, mogłam jednak tylko przez szybę pooglądać bo w poniedziałek wszystko prawie zamknięte.
Zaszłam na Banhof, a tam informacja turystyczna. Miła Pani wydrukowała mi połączenia Heimbach-Düren-Kolonia, kto wie, może będzie okazja się wybrać. Do Kolonii niestety z przesiadką w Düren,łącznie ok 1,5 godziny w jedną stronę ?
Wypilam sobie kawusię w fajnej kafejce na pięterku z widokiem na zamek i powoli wróciłam do siebie. Przed chwilą dzwoniła córka seniorki, że ta będzie w domu jutro ok 14-14:30,już po obiedzie, więc gotować nie muszę.
Teraz jeszcze trochę tv,książka i poniedziałek minie. Przyjemnego wieczoru Wam życzę :odpoczynek_kominek:
Pracowałam w zeszłym roku koło Kolonii u 101 babci .Miałam Zuguem 25 min .Katedra robi wrażenie ?
Bardziej mną tąpnęly te muszle ??