ksiegowa poinformowała mnie dziś,że mogę spokojnie zawieszać firmę na czas pobytu w Polsce,bez względu na przez 2 lata zus mam zniżkowy.
ksiegowa poinformowała mnie dziś,że mogę spokojnie zawieszać firmę na czas pobytu w Polsce,bez względu na przez 2 lata zus mam zniżkowy.
moge spokojnie zawiesic na tyle ile chce .Po 24 mies(bez wzgledu na to ile mies firma byla zawieszona )przechodze na ten wiekszy zus.Info od księowej z dnia wczorajszego.
Tak, można zawieszać działalność. Kilka krotnie zawieszałam. A czy 24 razy? Tego to nie wiem:)))
Tak, można zawieszać działalność. Kilka krotnie zawieszałam. A czy 24 razy? Tego to nie wiem:)))
prowadzisz działalnosc w Pl ,a czasowo pracujesz w De?
Powiedz czy Zus bez problemu wydał Ci Druk A1 ?
US to jak apteka,terminy - okresy są precyzyjnie okreslone.
US- to już powierzyłam księgowej wszystko ,żeby czegoś nie przeoczyć.:)
Tak, bez żadnych problemów dostawałam druki.
Witajcie,jestem opiekunem 78-latka w Niemczech, pracuję tu zatrudniony przez polską firmę.Od paru dni żona mojego podopiecznego zastanawia się nad obniżeniem swoich kosztówponieważ uznała że płacenie firmie 2400 euro/mies. podczas gdy mnie przypada z tego tylko 1100 euroto po pierwsze dla niej zbyt dużo a po drugie - jest to zwyczajnie nieuczciwe wobec mnie. I ja się z tym zgadzam.Zaproponowała więc założenie przeze mnie polskiej działalności gospodarczej a potem zatrudnienie się u niej prywatnie.Pozbierałem już informacje na ten temat i widzę że nie jest to sprawa ani prosta ani szybka do załatwienia. Najbardziej kłopotliwe są oczywiście wymogi związane z A1.Ale nie w tym rzecz. Chodzi mi o co innego.Otóż moja gospodyni zapytała mnie czy przy pracując u niej w ramach polskiej działalności gospodarczej i jednocześnie u niej mieszkającmuszę mieć lokum z oddzielnym wejściem i osobną łazienką i kuchnią ?Nie wiem czemu o to spytała ale poprosiła bym zapytał o to na forum.Czy ktoś może udzielić mi informacji w tej kwestii ?Będę wdzięczny.