28 maja 2020 10:08 / 5 osobom podoba się ten post
Ja zmieniałam stelle jak rękawiczki, 3 lata temu pracowałam 2 razy w tym samym miejscu bo nie było cięzko, Teraz jestem w tym samym miejscu 4 raz, bo tez nie ma ciężko, Proponuje osobom poczatkującym jeździć na krótsze sztelle maksymalnie do 6 tygodni, przedłużyć zawsze można, a jak ciężko to nie ma za długo, te 6 tyg, da sie wytrzymać. I zmieniać stelle jeśeli coś nie odpowiada, Kazdy lubi co innego, jedni lubia codzienne spacery z podopiecznym, zakupy, wizyty u lekazy bo czas szybciej leci, inni tak jak ja, lubią kiedy przychodzi sprzataczka, pflegedinst, a ja dostaję na tyłku odleżyn od siedzenia w własnym pokoju, ha ha, to był żart, Trzeba zmieniać stelle, aby nabyć doświadczenia i w przyszłości nie bać sie kolejnych, A jeżeli któreś miejsce podpasuje to tam jeżdzić, Nie bać się zmian ze trafi się gorzej, bo może trafi sie lepiej - czego ci z całego serca życzę. Przed wyjazdem na nową stelle, radze też dzwonić do poprzedniej opiekuni i poprośic o szczerą prawde, jak tam jest. Firma nie ma prawa cie zmusić do wyjazdu na stelle której nie chcesz, musi ci zaproponowac coś innego. A po wywiązaniu sie z zobowiązan, radze zmienić firmę na taką gdzie koordynatorzy sa do rozmowy a nie do wydawania rozkazów, Jest wiele firm które maja dobre opinie. Powodzenia, uściski, :)