Serdeczne dzięki i duży ukłon w Twoją strone:oklaski1: Pracownicy powinni znać nie tylko zakres obowiązków, ale i prawa!:tak: Wreszcie Konkretnie się ktoś wypowiedzial:super:

Serdeczne dzięki i duży ukłon w Twoją strone:oklaski1: Pracownicy powinni znać nie tylko zakres obowiązków, ale i prawa!:tak: Wreszcie Konkretnie się ktoś wypowiedzial:super:
Zreszta nie mam nic do stracenia, jutro pokaze to rodzinie;) ciekaw jestem reakcji;)
A akurat ta rodzina u ktorej jestem zasluguje na to;)
Hej, pracuje już miesiąc a jeszcze nie miałam dnia wolnego. Mam 2 godziny dziennie dla siebie ale nie mogę wychodzić z domu. Rozmawiałam z synem moich dziadków o dniu wolnym i obiecał że zorganizuje kogoś do pomocy na 4 lub godzin raz w tygodniu. Chciałabym wiedzieć czy to wporzadku, czy nie należy mi się jeden pełny dzień wolnego?
Poza tym polecam artykuł z ubiegłego roku http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22555719,polek-opiekunki-osob-starszych-w-niemczech-decyduja-sie-na.html
Juz to mowilem tutaj 1,2,10 czy nawet 100 osob nic nie zrobi. Zbyt roznororodna jest determinacja i motywacja osob do wyjazdow do pracy w tym charakterze. W Niemczech jest zbyt duze zapotrzebowanie na opiekunki wiec przymykaja oko jak i nasz PIP.
Drastycznie mowiac "nie podoba Ci sie, przyjedzie ktos inny chetnie za Ciebie".
Tyle.