W domu 9

23 kwietnia 2018 11:44 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Może to i dobrze, że się nie wychyliłaś . Pewnie manat by jakis był :lol3:

Może i tak, ale na pewno by mnie nie wysadzili he...he...he...
23 kwietnia 2018 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Pieniądz nie śmierdzi . Tak mowią ci ktorzy go maja .

Zgadza się.
23 kwietnia 2018 11:56 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

O to te pasmo górskie Albis, ciagnące się wzdłuż jeziora Zurych.
Niestety nie można było się wychylać :-) i wyszło jak wyszło.

Ty nie żartuj , w Stanach wywiało chyba kobietę podczas lotu przez okno, już lepiej siedź w środku.
23 kwietnia 2018 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Może i tak, ale na pewno by mnie nie wysadzili he...he...he...:-)

Kto wie ? a jakbyś trafiła na służbiste bez wyobraźni ?
23 kwietnia 2018 12:11
Mleczko

Kto wie ? a jakbyś trafiła na służbiste bez wyobraźni ?:agent:

Tylko Niemiec z Lufthansy mogłby mnie wysłać do Luftu 
Leciałam ze Swiss Airlines. Z naszym polskim Lotem też leciałam z Zurychu do Szczecina z przesiadką w Warszawie. Pełna kultura.
24 kwietnia 2018 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny i chłopcy pomóżcie . W piatek przyjeżdża do mnie gość z D . Chcę coś oryginalnego przygotować do jedzenia. Takie nasze typowo polskie . Macie jakies pomysły ? prosze .
24 kwietnia 2018 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dziewczyny i chłopcy :-) pomóżcie . W piatek przyjeżdża do mnie gość z D . Chcę coś oryginalnego przygotować do jedzenia. Takie nasze typowo polskie . Macie jakies pomysły ? prosze .

Typowo polski bigos, galareta z mięsem, jajkiem i warzywami. Polska wędlina na chleb z pomidorem i cebulą.
24 kwietnia 2018 17:19 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Dziewczyny i chłopcy :-) pomóżcie . W piatek przyjeżdża do mnie gość z D . Chcę coś oryginalnego przygotować do jedzenia. Takie nasze typowo polskie . Macie jakies pomysły ? prosze .

Niektórzy goście z De lubią flaki 
24 kwietnia 2018 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
ela.p

Typowo polski bigos, galareta z mięsem, jajkiem i warzywami. Polska wędlina na chleb z pomidorem i cebulą.

Bigos chyba zrobię,  pierogi ruskie i z miesem . Chleb z pomidorem i cebula zrobię im na drogę niech sobie nasmrodzą w samochodzie . A co
24 kwietnia 2018 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Niektórzy goście z De lubią flaki:gotowanie: 

Te flaki obecnie sprzedawane to już nie to co kiedyś. Chyba piorą je w chlorze . Białe jakieś takie i bez smaku . Może dostanę takie do obróbki . 
24 kwietnia 2018 21:44
Mleczko

Bigos chyba zrobię,  pierogi ruskie i z miesem . Chleb z pomidorem i cebula zrobię im na drogę niech sobie nasmrodzą w samochodzie . A co :-)

Zrób zrazy z sosem grzybowym.Może masz suszone prawdziwki, czy cuś ?
25 kwietnia 2018 07:11 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zrób zrazy z sosem grzybowym.Może masz suszone prawdziwki, czy cuś ?

Oooo , mam prawdziwki prosto z lasu i wołowinę mam prosto z łąki. Moj siostrzeniec hoduje taką wielką rogaciznę . Smieszne to dzikie bydło jest a jak zorganizowane i spostrzegawcze, że nic odmiennego nie może pokazać się im w zasięgu wzroku .  Widziałam jak atakowały psa . Zrobiły kółko i byłyby go zadeptały, gdyby nie otrzymał pomocy . A mięsko z nich to delicje, może i ja zjem tak dla sprawdzenia opinii .
25 kwietnia 2018 09:15 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oooo , mam prawdziwki prosto z lasu i wołowinę mam prosto z łąki. Moj siostrzeniec hoduje taką wielką rogaciznę . Smieszne to dzikie bydło jest a jak zorganizowane i spostrzegawcze, że nic odmiennego nie może pokazać się im w zasięgu wzroku .  Widziałam jak atakowały psa . Zrobiły kółko i byłyby go zadeptały, gdyby nie otrzymał pomocy . A mięsko z nich to delicje, może i ja zjem tak dla sprawdzenia opinii .

Na imprezę urodzinową starszego syna, którą zaplanowaliśmy na sobotę będę robiła te zrazy. Są pyszne, robiłam już wcześniej i recenzje były dobre...
25 kwietnia 2018 10:32 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Na imprezę urodzinową starszego syna, którą zaplanowaliśmy na sobotę będę robiła te zrazy. Są pyszne, robiłam już wcześniej i recenzje były dobre...:-)

Nie wiem czy sprostam zadaniu . Sałatkę z kuskuem będę robiła. Tego nie jedli na pewno.
25 kwietnia 2018 11:41
Mleczko

Nie wiem czy sprostam zadaniu . Sałatkę z kuskuem będę robiła. Tego nie jedli na pewno.

Może są nie na czasie. Współczesny Niemiec je kuskus, bulgur i falafele