Na podstawie tej ksiązki nakręcony jest film "Motyl Still Alice". Wzruszający bardzo, ale ksiązka lepsza. Film można znaleźć na CDA:
http://www.cda.pl/video/4762492d
Na podstawie tej ksiązki nakręcony jest film "Motyl Still Alice". Wzruszający bardzo, ale ksiązka lepsza. Film można znaleźć na CDA:
http://www.cda.pl/video/4762492d
Filmu nie widzialam se dzisiaj zobacze, Ewki wiedza co dobre! :aniolki:
Filmu nie widzialam se dzisiaj zobacze, Ewki wiedza co dobre! :aniolki:
Ewa - miłego oglądania, ale Ci powiem, ze jakbym książkę miała przed filmem, to wcześniej przeczytałabym, a potem obejrzała. Nie żeby film rozczarowywał, ale jednak książkę czyta się na jednym wdechu. Dużo czytam i oglądam o różnych niepełnosprawnościach.
Kilka lat temu wpadła mi jeszcze przed obejrzeniem filmu książka Maćka Pieprzycy "Chce się żyć" i ciesze się niesamowicie, że zanim obejrzałam to przeczytalam. W filmie urzekła mnie tylko wspaniała gra Dawida Ogrodnika, który kapitalnie wcielił się w rolę chłopaka z czterokończynowym porażeniem mózgowym.
Teraz jestem na etapie czytania "Poczwarki" Doroty Terakowskiej. To jest dopiero przeżycie...
Ja też wolę najpierw przeczytać, a potem obejrzeć. Maj i czerwiec będę w domu to może nasza gminna biblioteka coś mi zaproponuje. Tu też koleżanki (dzięki Fioletowa, Poznanianko i MeryK) o mnie nie zapominają to jeszcze jakoś daję radę. Terakowskiej jeszcze nie czytałam, może coś zdobędę ?
Lisa Genowa napisala jeszcze inne ksiazki,w ktorych porusza problemy wynikajace z roznych chorob. "Lewa strona życia" o urazie mozgu spowodowanym wypadkiem,"Kochając syna" o problemach i samotnosci wynikajacej z autyzmu, czy tez "Sekret O'Brienów", ktory opowiada o pląsawicy Huntingtona (smiertelna choroba neurodegeneracyjna, na ktora nie ma zadnego lekarstwa). Moze jest tych ksiazek wiecej ale ja dysponuje tylko tymi,w wersji pdf, no i "Motylem"... Gdyby ktos chcial to wieczorem moge podeslac. Teraz jade do szpitala. Buziaki.
Wiesz, że Cię kocham? Zaraz po Barbarze (wiesz pierwsza miłość itd) :buziaki2: Motyla mam od MeryK :buziaki1:
Lisa Genowa napisala jeszcze inne ksiazki,w ktorych porusza problemy wynikajace z roznych chorob. "Lewa strona życia" o urazie mozgu spowodowanym wypadkiem,"Kochając syna" o problemach i samotnosci wynikajacej z autyzmu, czy tez "Sekret O'Brienów", ktory opowiada o pląsawicy Huntingtona (smiertelna choroba neurodegeneracyjna, na ktora nie ma zadnego lekarstwa). Moze jest tych ksiazek wiecej ale ja dysponuje tylko tymi,w wersji pdf, no i "Motylem"... Gdyby ktos chcial to wieczorem moge podeslac. Teraz jade do szpitala. Buziaki.
" Chce sie zyc" i "Poczwarke" tez mam;)
Wiesz, że Cię kocham? Zaraz po Barbarze (wiesz pierwsza miłość itd) :buziaki2: Motyla mam od MeryK :buziaki1:
" Chce sie zyc" i "Poczwarke" tez mam;)