michalinaJa mam inernet od rodziny, dali mi sticka ale jest tak słaby, że czeka wieki aż mi się jaka kolwiek strona otworzy. Kupiłam sicka congstar za 39,90 i doładowanie za 15 i nie mam zielonego pojecia jak go uruchomić. Powiedzziałam dla syna babci to powiedział po co kupowałam jak mam od nich za darmo, ale on nie rozumie, że chciałabym z rodzina porozmawiać na skypie, po co mi skyp jak mam darmowe rozmowy i tak nie mogę się dogadać.Wchodziłam na stronę congstar i tak robiłam jak pisało i nic, jestem mało techniczna i po cichu liczę na pomoc mądrzejszych Koleżanek lub Kolegów.Już tak się męcze 3 tygodnie. pozdrawiam
Miałam kiedyś Cogstara - fukcjonował świetnie (ma najlepszy zasięg, bo to D-Telecom). Kupił mi syn babci, bo oba moje Sticki Aldi i Lindl prawie nie miały zasięgu.
Nie wiem skąd Emilia wzięła tylko 250 MB, bo taryfy na Sticka są takie:
http://www.congstar.de/surf-flat-tarife/
Dla nas właściwie jedyną jest opcja Surf Flat 3000 (3 GB na 30 dni) za 19,90. Jest to drożej niż u aldika i lidla (5GB za 15,-) ale jak nic innego nie funkcjonuje....
Michalina, postępuj tak jak Ci Emilia napisała (jeśli masz co najmniej 2 konta na laptopie, to musisz wejść na konto administratora - inaczej program się nie zainstaluje).
Potem musisz doładować konto tymi 15e i zabukować odpowiednią opcję (bez wchodzenia w internet !!!)
Doładujesz na 2 sposoby:
-albo włożyć kartę SIM do komórki, wybrać *101*kod doładowania# i wcisnąć zieloną słuchawkę,
-albo poprzez Congstar-Manager (ten programik co się zainstaluje) : wcisnąć Guthaben-Verwaltung, potem Guthaben-aufladen i wpisać kod w okienko
Potem bukujesz opcję (bez wchodzenia w internet!):
-albo komórki albo z Congstar-Manager wysyłasz smsa na 2011 o treści: START 3GB
(te 15e powinno Ci wystarczyć, bo na początek masz 5e "startowego" już na karcie.
Teoretycznie można doładować i zabukować opcję już w momencie rejestracji -ale nie wiem, czy to zadziała -> spróbuj :)
W trakcie rejestracji masz też zakładane konto "Mein Congstar" -dlatego obmyśl sobie wcześniej i zapisz login i hasło.
To koto to fajna rzecz, bo widzisz na nim wszystko (również ilość wykorzystanych MB, a więc możesz sobie kontrolować), możesz wypowaidać i bukować nowe opcje, doładowywać itp. Potem wejdziesz na nie bezpośrednio z Congstar Manager, wciskając "Mein Congstar".
Tu masz filmiki jak zarejestrować i zainstalować Sticka (2gi i 3ci film)
https://www.congstar.de/hilfe-zu-prepaid-hilfe-videos/congstar-prepaid-internet-stick/
Z dalszymi doładowaniami jest trochę niewygodnie - bo mają po 15e (za mało), 30e i 50 e ....jeżeli jesteś na dłużej, to może potem warto kupić za 50e - od razu na 2 miesiące.
Aha, jeśli wykorzystasz te 3GB wcześniej, to w Constarze nie ma żadnego połączenia do internetu - pokazuje się wyłącznie strona "doładuj konto". Czyli jak chcesz rozmawiać przez Skype, to nie radzę oglądać filmów i TV.