Dowcipy i anegdoty #5

06 lutego 2017 21:20
margaritka59

To na co trzeba uważać ? Niech się wznieca, jak zagasło  :sex:

No tak, bo trzeba uważać, żeby iskra nie ropaliła nowego ogniska.
06 lutego 2017 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
W XI wieku Arabowie wynaleźli prezerwatywę, wkładając penisa w jelito grube owcy.
W XIX wieku Francuzi znacząco udoskonalili ten wynalazek,poprzez uprzednie wyjęcie jelita grubego z owcy.

- Czy w czasie ostatniego stosunku używał pan prezerwatywy?
- Panie doktorze, dlaczego pan wymówił słowo "ostatni" tak ponuro?

Jak brzmiało AUTENTYCZNE hasło reklamowe polskich prezerwatyw przed wojną?
- Prędzej pęknie Ci serce!!!

To tak w temacie iskier,dywanów,lasów,rolad i rolet
06 lutego 2017 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

No tak, bo trzeba uważać, żeby iskra nie ropaliła nowego ogniska.

Tak tylko brałam Ciebie pod włos 
06 lutego 2017 21:44
ORIM

W XI wieku Arabowie wynaleźli prezerwatywę, wkładając penisa w jelito grube owcy.
W XIX wieku Francuzi znacząco udoskonalili ten wynalazek,poprzez uprzednie wyjęcie jelita grubego z owcy.

- Czy w czasie ostatniego stosunku używał pan prezerwatywy?
- Panie doktorze, dlaczego pan wymówił słowo "ostatni" tak ponuro?

Jak brzmiało AUTENTYCZNE hasło reklamowe polskich prezerwatyw przed wojną?
- Prędzej pęknie Ci serce!!!

To tak w temacie iskier,dywanów,lasów,rolad i rolet :-)

idę sprawdzić, kiedy wynaleziono gumę.
06 lutego 2017 21:45 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

ale nie arabską ? 
06 lutego 2017 21:50
Knorr

I ? 
06 lutego 2017 21:51
ORIM

ale nie arabską ? :-)

a masz.

Za „ojca” opony uznaje się Anglika, Charlesa Goodyeara, który wynalazł proces produkcji gumy i wulkanizacji kauczuku. To jemu zawdzięczamy w dużej mierze współczesne opony, choć od czasu ich wynalezienia minęło 175 lat. 
06 lutego 2017 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

a masz.

Za „ojca” opony uznaje się Anglika, Charlesa Goodyeara, który wynalazł proces produkcji gumy i wulkanizacji kauczuku. To jemu zawdzięczamy w dużej mierze współczesne opony, choć od czasu ich wynalezienia minęło 175 lat. 

A dzięki- dobrze wiedzieć
06 lutego 2017 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ale nie arabską ? :-)

a tu masz c.d. 

Prezerwatywy są jednym z najstarszych znanych sposobów antykoncepcyjnych. Dawniej wytwarzane były z jelit zwierzęcych, dzisiaj produkuje się je z lateksu (rzadziej z silikonu).
Egipcjanie używali prezerwatyw w roku 1350 p.n.e. jako ozdobnych osłonek na penisy. Prezerwatywa stała się popularną ochroną przed niechcianą ciążą w XVIII wieku. Breve papieskie z 1826 r. będące stanowiskiem Kościoła katolickiego oceniało prezerwatywę negatywnie i potępiało jej stosowanie
 Pierwsza prezerwatywa lateksowa została wyprodukowana w 1912 roku przez Juliusa Fromma.
06 lutego 2017 21:56
margaritka59

A dzięki- dobrze wiedzieć:-)

Ciekawe, prawda? 
06 lutego 2017 22:03
margaritka59

U mojej Pdp, w oknach  są rolady, nie inaczej:-)

Tylko iskrzenia nie ma.
06 lutego 2017 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Ciekawe, prawda? 

Ciekawe . I ten Anglik , jak wymyślił gumę, to wymyślił też prezerwatywy. Przeczytałam też, że Polak z Konina ma też swój wkład w dziedzinie prezerwatyw. Jako pierwszy zaczął produkcje prezerwatyw lateksowych, bezszwowych.
06 lutego 2017 22:12
margaritka59

Ciekawe . I ten Anglik , jak wymyślił gumę, to wymyślił też prezerwatywy. Przeczytałam też, że Polak z Konina ma też swój wkład w dziedzinie prezerwatyw. Jako pierwszy zaczął produkcje prezerwatyw lateksowych, bezszwowych.:yo:

Ciekawe co jeszcze wymyślą nowego. 
06 lutego 2017 22:13
Knorr

Tylko iskrzenia nie ma.

Iskrzenia nie ma , ale dzisiaj w nocy prawie wióry się posypały. Moja babciunia spadła z łóżka .Ja  w pokoju obok, zerwałam sie na równe nogi- taki był łoskot.
06 lutego 2017 22:15
margaritka59

Iskrzenia nie ma , ale dzisiaj w nocy prawie wióry się posypały. Moja babciunia spadła z łóżka .Ja  w pokoju obok, zerwałam sie na równe nogi- taki był łoskot.:-(

to nie bylo smieszne a to dział o dowcipach