:prosze o cisze: a to już nie fair , pominięto mój wpis. No ja wiem, że GLAZURA to ciężki temat :-)
:prosze o cisze: a to już nie fair , pominięto mój wpis. No ja wiem, że GLAZURA to ciężki temat :-)
POJMOWANIE oj, mowa, mowie, mowo, owo, owe, owa, owi, wio, Ani, Anie, Nie, no, nowa, nowi, nowe, Moni, Monia, Monie, In, Ina, Ino, Iwa, Iwo, Iwan, Iwona, Iwon, woje, moje, moi, Maji, maj, maje, wian, wiano, Jan, Janie, Janowi, PIN, IP, Pi, Pio, pojemna, jamie, jam, wojna, wojnie, wojno, pojmanie, pan, Pani, panie, panowie, PO, OP, OIOM, jawo, win, wino, wina, jon, jonie, piej, pij, pije, piw, piwo, piwa, Ewa, Ewo, ej, je, jem, jap, na, mop, mopa, map, mapie, majowe, min, mina, ano, wije, wie, wiem, wiej, miej,
KRĘGIELKI
KRĘGIELKI: Kr, kręgle, kręgli, kręgi, kręgiel, kir, Kirę, krę, KIK, kg, kl, klęk, klęki, Kiel, kil, kile, kegli, Kirk, kler, klik, kliki, klikę, ręki, regli, re, rek, reki, rei, Reę, gie, gil, gile, grę, gier, Grek, greki, grekę, gik, giki, gir, girę, ile, Irek, Irkę, Irki, Ig, Igę, Igi, igle, Ir, ikrę, ikr, igrę, igr, el, elki, elkę, er, erki, erkę, Eligię, lik, liki, ligę, ligi, lig, li, lir, lirę, Ligię, lek, leki, legię, legii, lei, leiki, lęk, lęki, LG.
ŚWIETLANE
ŚWIETLANE- świt, świta, wie, wita, Iw. Iwa, Iwan, Ina, ile, Iś, wali, wal, wlan, wat, wiele, win, wina, Wanie, wieś, wen, wena, Wenta, El, Ela, Eli, Elin, Elina, Ele, eta, te, ta, tan, Tani, Tanie, Talin, Al, Ali, Ale, Alin, ente, nieś, Newa, Ew, Ewa, Ewie, lat, lawie, law, lawin, Tela, Litwa, lite, Liwa, li, la, Lena, Leni, Lenie, len, Neli, Nela, Nel, waśnie, śni, śnie, taś,Tin, Tina, twa, twe, wnet, net, netia, tai, WT,NL, NTW, NW, TW, AW, nit, niwa, niw, Ewita, WTN, tle, tlen, tleni, lew, lewa, Lewin, Lewina, Lea, elan, lewi, ileś, leśna, leśni, na, walnie, lina, lin, lita, lite, tea, - KOPCIUSZEK
KOPCIUSZEK kopci, ciuszek, uszek, kok, koki, ok, koci, kocie, pic, IC, EC, OC, ci, PO, Ezo, Ezop, ciek, cieku, pięć, piecu, Piecz, sok, soki, soku, oku, opis, opisu, PIS, pies, piesku,ekip, ekipo, epik, epiko, pik, cip, cipo, cipko, IP, Pi, pisze, Izo,Iz, Izko, eko, epos, eposu, kup, kupo, kupi, UP, US, suk, suki, suko, UK, suczki, suczko, pieszo, czop, czopki, szopki, szop, szopek, spec, kosz, kosze, kos, kosi, osi, os, kop, kopie, Kopki,, kupki, zup, zupo, zupki, ze, kozi, kozie, Oz, OP, szkop, szkopie, Kukiz, szok, szoki, szoku, IKE, PCK, PKS,
DECYZYJNY
DECYZYJNY- Dec, cen, ceny, czy, czyj, jen, end, Zen, NY, czyn, czyny, Nycz, nec, ej, Ed, Edy, jecy, jeny, ze, -UMYWALKA
UMYWALKA umywa, walka, Alka, Ala, Alu, luk, luka, wal, mu, ma, mak, maku, lwa, lawa, lawa, law, lwy, lwu, lam,lama, łamy, Amy, AK, AL, AA, Ula, Ulka, Ul, UW, UM, kum, kuma, kumy, kaw, kawy, kawa, Malawy, myk, Kama, Kamy, Wyka, walk, my, wy, wam, Wala, Walu, kul, kula, klawy,kulawa, kulawy,
GOTOWOŚĆ
GOTOWOŚĆ - owo, ość, WT, TW. WG, GW, gość,gotowo, to, WOŚ, OTO, GT - ZMIELONA
TERENOWY: te, ter, tery, terowy, teren, tereny, tren, treny, tron, trony, to, tor, tory, ton, tony, ten, twe, twory, tenor, tenory, er, ery, Erny, Erno, eter, etery, eterowy, Ew, Ewy, Ewo, ET, eten, eteny, en, re, ro, Ron, Rony, rot, roty, rety, ret, rwy, rwo, rowy, rent, renty, rento, rentowy, rentowe, ren, reny, Reo, ryt, ryte, ryto, Ryn, no, nowy, nowe, nor, nory, ner, nery, nero, not, noty, net, nety, NY, Neo, Noe, nerw, nerwy, Newy, Newo, owe, ot, on, one, ONR, Onet, or, wy, wyro, WOT, weto, wety, wet, wron, wrony, wre, wen, weny, weno, wenty, went, wory, Wero, Wery, Werony, we.
KROŚNIEŃSKI
KROŚNIEŃSKI Krośnie, roś, rosi, rosie, oś, osi, osie, noś, nos, nosie, nosi, kos, koś, kosi, kosie, on, oni, one, ok, oknie, KOR, koń, konie, śni, sen, ser, sernik, serniki, SOR, orne, nor, norki, OSK, koński, eko, er, ero, rok, roń, roni, Ren, Reni, Renio, Eni, Enio, no, nie, kin, kinie, kok, koki, krok, kroki, kir, kiś, kisi, ork, orki, nerki, erki, rekin, Sonik, konik, Nisko, niski, nioski, NIK, Niki, Nike, skore, sok, soki, In, Ino, Inki, Inie, rośnie, Noe, EON, Nokii, Irek, Irki, Irko, eks, eksik, reński, sień, sieni, kronik, kroniki, Kornik, korniki, skośne, skośnie, sośnie, srok, sroki, skok, skoki,
ODPOWIEDŹ
ODPOWIEDŹ: od, odo, odwiedź, odpowie, opowie, owe, do, dowie, dowieź, dwie, dopowie, doi, deo, depo, diw, diwo, dodo, po, powie, piw, piwo, POW, poi, Poe, pe, pi, pie, pod, wie, wiedź, wio, wodo, WOP, we, wid, iw, iwo, idź, id, Ido, ideo, ideowo, iPod, Ed, Ew, Ewo, Eddo, Edo.
BŁĄDZENIE
BŁĄDZENIE błąd, ząb, dąb, idą, ID, dnie, Enie, Eni, Enią, nie, nią, Ben, Beni, Benią, lzą,,Iz, łzą, Zen, złe, złą, biedą, bił, ził, ił, Ed, Edi, EB, Ebi, bez, bezą , Łebą,
SIÓDEMKI
Pani Piła piła, a pani nie piła, czy co :P :D?
DYSKUSYJNE: dyskusje, dysk, dysku, DS, dek, deku, DEN, dnu, dyn, denku, duj, duje, desu, DE, KS, kuse, kusy, kun, kuny, kuj, kuje, KEN, KSU, US, ud, UJ, udek, uje, sny, sen, suk, sus, susy, skuj, skuje, syn, synu, synku, syk, syku, sekundy, sekund, SED, SN, Sejn, Sejny, Se, seks, seksy, seksu, SKS, je, jen, jeny, Judy, NY, nudy.
MAMLANIE
SIÓDEMKI: si, sim, sik, siki, sikiem, sód, Se, Sm, Semki, SD, SKM, siódme, siódmi, im, id, idei, Idki, Idkiem, Isi, Isie, iks, iksem, ód, ósemki, de, dem, Demi, dek, deki, des, dis, dmie, em, emki, es, eski, Ed, Edki, Edi, eks, mi, miód, miks, mód, mis, miski, misek, MDK, mik, miki, kim, km, kimie, kisi, kies.
MIĘSIWO