Witam!
Drogie Panie można wybrać się z tą firmą na wyjazd? Bo mam sprzeczne o niej informacje, a póki co mam od nich najkorzystniejszą ofertę na wyjazd.
Witam!
Drogie Panie można wybrać się z tą firmą na wyjazd? Bo mam sprzeczne o niej informacje, a póki co mam od nich najkorzystniejszą ofertę na wyjazd.
Witam!
Kryptoreklama. Konto usunięte. Moderator
mogę prosić o dwa słowa o firmie :pisanie na forum:
Rozstałam się z tą agencją po ponad 3 latach pracy z tego samego powodu co Alumari. Ogólnie nie jest tam żle,ale biorąc pod uwagę to,że składki płacą od 1850 zł i 1200 € za sztelę ,bez względu na to czy wstaje się w nocy czy nie to jednak można znależc coś lepszego za większe pieniądze i składki od sredniej krajowej.
Niemniej jednak polecam tą agencję.
O co chodzi z tymi składkami?
Nie jest tak, że składki płaci się niezależnie od poziomu wynagrodzenia?
Są jakieś wolne kwoty, od których nie ma składek? Pytam, by móc zrozumieć tę kwestię.
Z tymi skladkami to ciężka sprawa,bo my-opiekunki zarabiamy ponad 5 tys zł netto i od tej kwoty powinny agencje odprowadzać składki,a odprowadzają od 200,300 i 1850 zł . Wniosek z tego taki,że opiekunka mając 67 lat zostanie emerytką z minimalną emeryturą i zostanie klientką MOPS-u.
Przepisy ZUS wyrażnie okreslają wysokość składek,ale agencje omijają te przepisy dając 2,3 umowy z różnych agencji-corek.
Z tymi skladkami to ciężka sprawa,bo my-opiekunki zarabiamy ponad 5 tys zł netto i od tej kwoty powinny agencje odprowadzać składki,a odprowadzają od 200,300 i 1850 zł . Wniosek z tego taki,że opiekunka mając 67 lat zostanie emerytką z minimalną emeryturą i zostanie klientką MOPS-u.
Przepisy ZUS wyrażnie okreslają wysokość składek,ale agencje omijają te przepisy dając 2,3 umowy z różnych agencji-corek.
Tylko jedna agencja ,z która pracowałam odprowadzała składki od 4050zł.
Jest bardzo dużo agencji,które odprowadzają składki od średniej,wiem coś o tym bo jakiś czas temu zgłębiłam temat :-)
Moja odprowadza od średniej, ale nie mogę powiedzieć która, bo to nie jest ta z tematu.