Minuta ciszy [*]

06 marca 2025 22:45 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pożegnajmy i uczcijmy minutą ciszy naszego kolegę Luke 🖤
Odszedł w szpitalu w Schonungen. Lekarz powiedział,że zrobili wszystko,co w ich mocy,niestety,za późno zgłosił sie do szpitala :-(. Jestem w głębokim szoku i bardzo smutna.
Niech odpoczywa w spokoju🖤

Gusiu.... Przekaż rodzinie moje najszczersze kondolencje. Nie znałam go ale wierzę, że zżyłyście się z nim po samych rozmowach i dyskusjach w internecie.  To też buduje więzi, nie podobne do tych rodzinnych ale pozostaje w sercu. Rodzinie współczuję.
06 marca 2025 23:12 / 7 osobom podoba się ten post
Nie wierzę taki fajny facet serce boli tak mi przykro wyrazy współczucia dla rodziny😥
07 marca 2025 05:41 / 5 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Gusiu.... Przekaż rodzinie moje najszczersze kondolencje. Nie znałam go ale wierzę, że zżyłyście się z nim po samych rozmowach i dyskusjach w internecie.  To też buduje więzi, nie podobne do tych rodzinnych ale pozostaje w sercu. Rodzinie współczuję. :placze:

Czasami kolega / koleżanka z internetu jest bliższa niż rodzina. ☹️
07 marca 2025 07:30 / 6 osobom podoba się ten post
Przeczytałam i zaniemówiłam 
Spoczywaj w pokoju Luke .
07 marca 2025 08:28 / 6 osobom podoba się ten post
Jestem w totalnym szoku co się stało .
😞😞😞😞😞

07 marca 2025 13:08 / 7 osobom podoba się ten post

Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o odejściu Luka. W tym trudnym czasie chcielibyśmy wyrazić nasze kondolencje i solidarność z Wami. Prosimy, abyście wiedzieli, że nasze myśli i modlitwa jest z Wami, rodziną Luka - admin i zespół portalu. :(

07 marca 2025 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
Luke spoczywaj w pokoju.

09 marca 2025 14:57 / 2 osobom podoba się ten post
Ja znałam naszego Luke długo,myślę że ponad 10 lat.Jest mi bardzo smutno i ogromnie przykro co się wydarzyło..Może zoorganizujemy dla niego wieniec, znicz ? Podzielcie się co myślicie 
09 marca 2025 17:53 / 6 osobom podoba się ten post
AnIa37

Ja znałam naszego Luke długo,myślę że ponad 10 lat.Jest mi bardzo smutno i ogromnie przykro co się wydarzyło..Może zoorganizujemy dla niego wieniec, znicz ? Podzielcie się co myślicie 

Ania,z tego co wiem,jeszcze sprawa sprowadzenia Luke do Polski nie drgnęła . Wszystko to trwa bardzo długo. Żona musi skompletować wszystkie potrzebne dokumenty,dostarczyć ubezpieczycielowi,dopiero będą działać . Na ile byłam w stanie pomóc ,pomogłam . Nie wiemy kiedy i gdzie będzie pogrzeb ,może się nie dowiemy. Żona Luke ma mój i Dusi nr telefonu,jeśli będzie chciała nas powiadomić,poinformuję na forum. Jeśli nie,nie będę miała do Niej żalu ,nie należę do rodziny ani grona bliskich przyjaciół ,sama z siebie nie będę Jej niepokoiła moimi telefonami .
09 marca 2025 19:09 / 4 osobom podoba się ten post
Dziewczyny, ja również tak myślę jak Gusia. Dajmy spokój, niech rodzina upora się ze wszystkim. Oni w tym bólu nie myślą o niczym innym jak o sprowadzeniu członka rodziny do kraju.
10 marca 2025 06:22 / 3 osobom podoba się ten post
AnIa37

Tak jak Gusia myślę, że jest to teraz czas dla rodziny . Muszą sprowadzić ciało  / prochy a często to długo trwa. Mnie gryzło sumienie co się z nim dzieje. Już wiem, że nie da się go uratować ☹️🖤 i w jakimś stopniu sobie spokojniej. Reszta nalezy do żony, dzieci ma mój numer i jak będzie chciała to mnie poinformuje kiedy Luke spocznie na polskiej ziemi. 

10 marca 2025 06:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ania,z tego co wiem,jeszcze sprawa sprowadzenia Luke do Polski nie drgnęła . Wszystko to trwa bardzo długo. Żona musi skompletować wszystkie potrzebne dokumenty,dostarczyć ubezpieczycielowi,dopiero będą działać . Na ile byłam w stanie pomóc ,pomogłam . Nie wiemy kiedy i gdzie będzie pogrzeb ,może się nie dowiemy. Żona Luke ma mój i Dusi nr telefonu,jeśli będzie chciała nas powiadomić,poinformuję na forum. Jeśli nie,nie będę miała do Niej żalu ,nie należę do rodziny ani grona bliskich przyjaciół ,sama z siebie nie będę Jej niepokoiła moimi telefonami .

Zgadzam się w całości. 🙂
10 marca 2025 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
Pomoc forum3

Z głębokim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o odejściu Luka. W tym trudnym czasie chcielibyśmy wyrazić nasze kondolencje i solidarność z Wami. Prosimy, abyście wiedzieli, że nasze myśli i modlitwa jest z Wami, rodziną Luka - admin i zespół portalu. :(

Myślę, że profil Luke powinien być usunięty. Niech zostanie w naszych miłych wspomnieniach w głowie i w sercu. ☹️🖤
10 marca 2025 17:36 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Myślę, że profil Luke powinien być usunięty. Niech zostanie w naszych miłych wspomnieniach w głowie i w sercu. ☹️🖤

A ja myślę, że Luke tutaj był aktywny i jego wpisy dużo wnosiły do naszego Forum. I tak już nikt z jego konta nie napisze. My wiemy, dlaczego zamilkł. Nie wyrzucajmy go z naszego Forum i z naszej pamięci.
Ja osobiście nie chciałabym, aby ślad po mnie zaginął, gdy mnie już zabraknie...
10 marca 2025 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
AnIa37

Na grupach FB robiłyśmy zrzutki na wiązanki od koleżanek z danej grupy. I zawsze ktoś, kto mieszkał w okolicy i był akurat w domu - był na pogrzebie w imieniu wszystkich z grupy. Nie wiem czy Wiesiek należał do tej grupy i czy byłby ktoś zainteresowany wzięciem udziału w pogrzebie.
Ja akurat od tygodnia prawie ciągle w trasie po Oświęcimiu, Tychach, Łodzi i Rybniku - jutro na chwilę wpadam do domu, a potem jeszcze wycieczka do Pragi mnie czeka
Nawet śledzić Forum nie mam jak za bardzo...