Pokaż kotku co masz w środku,pewnie mięsko z ryżem?
Pokaż kotku co masz w środku,pewnie mięsko z ryżem?
no wiesz ,ale w przypadku czerwonej paryki nie zdaje to egzaminu ,inne tylko zaprzam i ładnie schodzi.
Paprykę kładziesz na gaz( ruszta), obracasz, obracasz, aż opali się na czarno i masz paprykę pieczoną a skórka schodzi jak trza...
Bardzo dobry sposób , a sposobów wiele . Skórka ładnie odchodzi
chciałbym zrobić Papryke nadziewana a mam czerwoną ,poradzcie co zrobić by sciągnąć skórkę ,nie chodzi o mnie lecz o PDP>inne kolory fajnie schodzą przy zaparzeniu a z czerwonej ni cholery.Może są jakies sposoby.????Pozdrawiam.
A jakie smaczne...
Tak, szczególnie gustuję w papryce czerwonej szpiczastej.
Ostatnio tylko tę nadziewam. Ale farsz przygotowywuję frikadelkwy, bo moja Pdp nie przepada za ryżem.
Na jutro planuję szaszłyki z tą papryką i cielęciną. Coś jeszcze dołożę, ale w tej chwili jeszcze nie wiem co :-)))) Bo to jutro dopiero będę wiedział.
Do tego kaszę bulgur. I coś zielonego, chyba sałata. Chyba że coś się zmieni. Nie lubię planować zbyt wcześnie, bo na końcu zupełnie co innego na talerzu powstaje. :gotowanie:
A gotować lubię najbardziej. Tu mam dobrze, nikt mi nie przeszkadza, nie dyktuje, co jak i kiedy mam robić.
Podoba mi się.