Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

02 października 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tak zyczajnie to sol,pieprz,galka muskatolowa. W wersji " Na bogato" i ciut orientalnie,pasuje kardamon,imbir i naprawde malutka szczypta curry. Mozesz tez doprawic papryczka chilli ,trawa cytrynowa i wlasnie mlekiem kokosowym. Jak ci smak podpowiada...Ile ludzi tyle rodzajow zupy dyniowej :-)

Fioletowa jak Twoja jagnięcina? zjedzona:)
02 października 2016 12:41 / 2 osobom podoba się ten post
Bez przemęczana:) schabowy przykryty ananasem i serkiem, ogórek, warzywa na masełky i ziemniaki. woda:)
02 października 2016 12:52 / 3 osobom podoba się ten post
Pałki z piekarnika , ziemniaki , sosik, marchewka na ciepło i ostatni tradycyjnie sałata lodowa z pomidorkiem, papryczką i ogórkiem w vinegrecie . Soczek pomarańczowy na deserek.
02 października 2016 12:53 / 2 osobom podoba się ten post
W wiadomościach nie wspomniała:) Wydaję mi się że jadła bo siedziała kilka dni jak myszka i "beczała" ale nie wiem czy po jagnięcinie czy za koleżankami które odeszły
02 października 2016 13:08 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Fioletowa jak Twoja jagnięcina? zjedzona:)

Oj,juz dawno zapomnialam,ze robilam. Wszystkim smakowalo ale mnie osobiscie nie uwiodla Na drugi raz koniecznie dodam jakis przypraw typu imbir czy cynamon czy cos na podobienstwo. Moze zreszta to wynika z tego,ze nie przepadam za jagniecina. No i,ale tego sie wypre w razie co,moim zdaneim troche za dlugo w pekarniku siedziala,jakby ciut suchawa z jednej strony byla. Jednym slowem szalu nie bylo i tylko nie urwalo
02 października 2016 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
A Ty cholero jeden  Chyba wyjde z siebie i uszczypne Cie w ucho za rozpowiadanie takich kalumni 
02 października 2016 13:11 / 4 osobom podoba się ten post
michasia

W wiadomościach nie wspomniała:) Wydaję mi się że jadła bo siedziała kilka dni jak myszka i "beczała":-) ale nie wiem czy po jagnięcinie czy za koleżankami które odeszły:zaklopotanie:

Michaska! Ja Pania przywoluje do porzadku  Ja nigdy nie becze! Ja sie najwyzej wzruszam,tak od serca! 
02 października 2016 13:18 / 5 osobom podoba się ten post
Schaboszczak z pieczarkami,ziemniaki,surówka/lodowa,marchewka z puszki,rzodkiewka,ogórek ziel./
02 października 2016 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Michaska! Ja Pania przywoluje do porzadku :-) Ja nigdy nie becze! Ja sie najwyzej wzruszam,tak od serca! :lol1:

02 października 2016 13:30 / 2 osobom podoba się ten post
Königsberger Klopse z ziemniaczkami i naszą polską surówką z buraczków mniam, mniam
02 października 2016 13:33 / 1 osobie podoba się ten post
Hm, zjadłabym zupkę z dyni
02 października 2016 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
SZczerze to jeszcze nie gotowałam, zupy z dyni, wstyd się przyznać.Robię w słoiki na słodko - kwaśno.Dawno dawno temu moja Babcia robiła takie kluski z dyni smak pamiętam do dziś:) ale jak robione nie wiem.
02 października 2016 13:52 / 1 osobie podoba się ten post
pieprz cayenne, odrobiną czosnku, mleko kokosowe lub zwykłe jak, kto woli, trochę curry, można też kminku czy goździków dodać jak się lubi, lub też na słodko, a raczej słodko-kwaśno(lekko), przyprawy podstawowe, i sok z cytryny dla kontrastu
02 października 2016 13:53
Przyjdę po przepis:) 
02 października 2016 13:55 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję, Polak Polaka zawsze poratuje i kociołek podaruje