Nasze postanowienia noworoczne

24 grudnia 2024 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A ja raczej nie robię postanowień ale zacznę myśleć o sobie , swoich potrzebach bo widzę, że co nie którym dupę masłem smarować to i tak źle wiec stawiam siebie na pierwszym miejscu. Serio. Najpierw mąż i ja potem dzieci. Są dorosłe niech sobie radzą. 

Na smarowanie dooopy masłem zły czas wybrałaś, oj zły 
24 grudnia 2024 13:36 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Na smarowanie dooopy masłem zły czas wybrałaś, oj zły :-)

Kupię słoniny i stopie smalec . 🤣🤣🤣
29 grudnia 2024 12:33
Postanowienia powinno się traktować z przymrużeniem oka. Może jako zachętę do dobrych zmian, niestety nie takich jak u nas w rządzie. Z roku na rok coraz większy cyrk. Człowiek zaczyna się zastanawiać, kto wybrał tamtejsze towarzystwo i nasuwa się myśl "jaki rząd taka sytuacja w kraju" i jest w tym dużo racji. Moje dziecko już zapowiedziało, że w przyszłym roku zrobi mamie remont. Nie prosiłam, ale kilka zmian zaakceptuję. Bardziej od remontu boję się sprzątania, nie wiem czy jeszcze mam na to siły..
29 grudnia 2024 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
Nigdy nic nie postanawiam 
Życie weryfikuje najszczersze postanowienia 
 Nawet nie mogę postanowić , że 🐱🐱 nie pogonie 🐱 . Takie życie.
30 grudnia 2024 13:25 / 2 osobom podoba się ten post
Moje postanowienia na ten rok to więcej ruchu, mniej odkładania na później i nauczyć się czegoś nowego – może będzie to jazda na rolkach :)
31 grudnia 2024 12:22 / 1 osobie podoba się ten post
Ja już od jakiegoś czasu myślę o szteli nad leżącą podopieczną.. myślę że w tym roku w końcu spróbuję.. a prywatnie chciałabym więcej piec  dla rodziny, znajomych i dla siebie... fanką gotowania nie jestem, ale piec lubię więc fajnie byłoby troszkę częściej coś pysznego zmajstrować :) a oprócz tego.. tak jak mówicie więcej ruchu, będę częściej chodzić na spacery, latem jakiś rower, może cos jeszcze wymyślę.. w zdrowym ciele zdrowy duch 
02 stycznia 2025 08:20 / 3 osobom podoba się ten post
ann34

Moje postanowienia na ten rok to więcej ruchu, mniej odkładania na później i nauczyć się czegoś nowego – może będzie to jazda na rolkach :)

Mam dokładnie taką samą listę: ruch, mniej odkładania i nauka. Ja stawiam w tym roku na angielski, którego zacząłęm się uczyć z duolingo. Ktoś używa tej aplikacji? Sprawdza wam się? 
03 stycznia 2025 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
stanislawn

Mam dokładnie taką samą listę: ruch, mniej odkładania i nauka. Ja stawiam w tym roku na angielski, którego zacząłęm się uczyć z duolingo. Ktoś używa tej aplikacji? Sprawdza wam się? 

Staszku ja już nie muszę się uczyć. Za to lubię rozwiązywać krzyżówki żeby mózg poćwiczył.
05 stycznia 2025 20:58 / 2 osobom podoba się ten post
Postanowienia dla każdego kierowcy Jeździć bezpiecznie, przestrzegać dozwolonej prędkości, unikać używania telefonu podczas jazdy, zawsze zapinać pasy, dbać o techniczny stan pojazdu, używać świateł dziennych, nie prowadzić pod wpływem alkoholu ani narkotyków, szanować innych uczestników ruchu, szanować pasażerów w tym przemiłe opiekunki.

09 stycznia 2025 17:39 / 2 osobom podoba się ten post
stanislawn

Zainteresowała mnie ta aplikacja,zaraz jej poszukam. Masz już jakieś z nią doświadczenia?
U mnie to nie postanowienie,ale chciałabym podszkolić angielski. Rzadko używam ,ale kiedy jestem u córki czy syna,to nie,nie zginę,poradzę sobie w wielu sytuacjach,niestety o aktywnym uczestniczeniu w rozmowach ze znajomymi dzieci,kompletna klapa . Rozumiem a odpowiedzieć nie mogę ,znacie pewnie ten ból . Cóż,moja nauka angielskiego skończyła się ponad 40 lat temu 
Po za tym,nie robię żadnych noworocznych postanowień. Mam w zamian wiele "chciała bym ". Częsciej ćwiczyć,więcej się ruszać,bardziej zwracać uwagę na to,co jem i czym karmię podopiecznych,słowem zadbać bardziej o ducha i ciało 
10 stycznia 2025 14:03
Krzysztof12

Postanowienia dla każdego kierowcy :ferrari: Jeździć bezpiecznie, przestrzegać dozwolonej prędkości, unikać używania telefonu podczas jazdy, zawsze zapinać pasy, dbać o techniczny stan pojazdu, używać świateł dziennych, nie prowadzić pod wpływem alkoholu ani narkotyków, szanować innych uczestników ruchu, szanować pasażerów w tym przemiłe opiekunki.:kwiaty_serca:

Należy szanować ale nie każda opiekunka jest przemiła  Taka to praca, że czasami trzeba odreagować. Życzę sobie, by kierowcy busów jeździli bezpiecznie. Szczególnie zimą..
10 stycznia 2025 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Zainteresowała mnie ta aplikacja,zaraz jej poszukam. Masz już jakieś z nią doświadczenia?
U mnie to nie postanowienie,ale chciałabym podszkolić angielski. Rzadko używam ,ale kiedy jestem u córki czy syna,to nie,nie zginę,poradzę sobie w wielu sytuacjach,niestety o aktywnym uczestniczeniu w rozmowach ze znajomymi dzieci,kompletna klapa :-(. Rozumiem a odpowiedzieć nie mogę ,znacie pewnie ten ból :oczko:. Cóż,moja nauka angielskiego skończyła się ponad 40 lat temu :-)
Po za tym,nie robię żadnych noworocznych postanowień. Mam w zamian wiele "chciała bym ". Częsciej ćwiczyć,więcej się ruszać,bardziej zwracać uwagę na to,co jem i czym karmię podopiecznych,słowem zadbać bardziej o ducha i ciało :oczko:

Ja korzystałam do nauki angielskiego. Mają różne stopnie trudności. Poczytaj sobie o tym. Weszłam żeby zobaczyć czy mają niemiecki, mają. https://pl.duolingo.com/course/de/en/Nauka-niemieckiego
10 stycznia 2025 14:10
stanislawn

Nie podoba mi się to, że nie ma tam podsumowania z lekcji ze wszystkimi słówkami, zwrotami, czasownikami. Wolę gdzieś sobie te lekcje zapisać a nie widziałam tam takiej możliwości.
10 stycznia 2025 14:15
Anetaaa

Ja korzystałam do nauki angielskiego. Mają różne stopnie trudności. Poczytaj sobie o tym. Weszłam żeby zobaczyć czy mają niemiecki, mają. https://pl.duolingo.com/course/de/en/Nauka-niemieckiego

Dziękuję,wczoraj zainstalowałam już sobie tę apkę i trochę poprzegladalam. Zdecydowałam się póki co na 15 minutowe lekcje,tryb "poważny "chociaż nie wiem,co to oznacza. Jeszcze nie zaczęłam,chcę robić to rano bo mam dużo wolnego czasu ale dzisiaj...zapomniałam . Będę sobie angielski przypominać,z niemieckim nie mam problemu.
10 stycznia 2025 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
Doceniać częściej siebie i czasem zwolnić przede wszystkim i napenno wakacje w tym roku