a gdzie ten przepis na zupę berlinska ? napisz leni jeszcze raz :-)
a gdzie ten przepis na zupę berlinska ? napisz leni jeszcze raz :-)
Kaszanki też tu nie widziałe, ale ogórki kiszone można kupić w REWE. Takie jak u nas :-)))
Knorrku, musze napisac petycje do miasta Essen, zeby kolo mnie otworzyli Rewe co bym mogla z babka dopchac sie do sklepu:-)mam pomysla, jak pojade z Andym do polskiego sklepu, to se kupie kaszane i gory. Jaki wybredny kraj te Niemcy:-)
Kaszanę to rozumiem , ale na choinkę Ci " góry " ? no chyba , że chcesz na nich właśnie choinki hodować ? i Ty mi powiesz , że Niemce wybredne są ? Ty to dopiero masz zachciewajki ! gór jej się zachciało , no ! :-):-):-)
Pierś z indyka wcześniej doprawiona i zawinięta w liść kapusty. Duszona w szybkowarze.
Ziemniaki. Pomidory koktailowe, zielony,świeży szczypiorek.
Sok z czerwonych pomarańczy. Lubię tę Babci wyciskaczkę do owoców.:-)))
Proszę,pomóżcie.W lodówce jak wyrzut sumienia leżą dwie główki Fenchel-co i jak z tego zrobić,bo mi już Dama truje głowę.Patrzyłam w necie i nic ciekawego nie znalazłam ,a ona wytaszczyła mi stary Kochbuch sprzed 100 lat...:gotowanie:
Proszę,pomóżcie.W lodówce jak wyrzut sumienia leżą dwie główki Fenchel-co i jak z tego zrobić,bo mi już Dama truje głowę.Patrzyłam w necie i nic ciekawego nie znalazłam ,a ona wytaszczyła mi stary Kochbuch sprzed 100 lat...:gotowanie: