Widocznie to jakiś gniot? Dlatego pewnie jest za free?
Widocznie to jakiś gniot? Dlatego pewnie jest za free?
Dobry system, mam na stacjonarnym w domu. Nie ma z nim najmniejszych problemów. Na netbooku mam niestety win 7, procesor za słaby, aby win 10 pociągnąc.
Nie mam tego Windowsa, więc to tylko moje przypuszczenia a po za tym jest nowy i czy jest dobry to się pewnie dopiero okaże?
Geronimo, za datę i godzine na kompie czy lapku odpowiada dodatkowa bateria, okragła taka jak kiedys były w zegarkach elektronicznych , tylko trochę większa. Musisz ja wymienić, bo po prostu padła, stad problem z data i godziną.
A co do Windows 10, mam go od dwóch tygodni zainstalowanego na lapku, na razie jest ok. Jak ogłosił producent, jest to ostatni system wyprodukowany przez Microsoft.
Może i tak być , że bateria od biosu na płycie głównej się kończy-ta o której piszesz i dlatego bios nie trzyma ustawień, ale wtedy ustawienia daty i godziny resetują się po odłączeniu lapka od zasilania. Wtedy tylko serwis, bo może np. gniazdo od baterii jeszcze nie trzymać, albo wylezie jeszcze co innego. Ale trza najpierw Updaty sprawdzić, może nie jest tak żle.
Ja wymieniałam tą bateryjke miesią temu, bo tez miałam problemy z przestawianiem daty i godziny w moim lapku.
Data i godzina zmieniały się jak chciały, w czasie pracy lapka, ja swojego nie odłączam od prądu, bo cały dzień lapek jest włączony a i tak ustawienia daty i godziny robiły sobie co chciały.
Wymieniłam bateryjkę i wszystko gra.